Bota al contingut principal

• Fran Ferri: “El coneixement d’altres llengües és fonamental per a que milers de joves troben faena, però al Consell això no sembla importar-li massa”.

El grup parlamentari Compromís ha exigit a l’IVAJ (Generalitat Jove) que rectifique i realitze una convocatòria de beques per donar suport a l’aprenentatge d’idiomes en l’estranger dels joves valencians.

Segons ha assenyalat Fran Ferri, diputat de Compromís: “Hui en dia el coneixement d’idiomes ja no suposa un mèrit a l’hora de buscar treball sinó un requisit indispensable. El govern d’Alberto Fabra considera estes ajudes com una despesa més i no com una inversió en una societat amb igualtat d’oportunitats i una economia més oberta al món”.

Les beques desaparegudes finançaven cada any cursos en França i Gran Bretanya de 200 joves valencians, i incloïen quatre setmanes de curs i l’estança en la casa d’una família local, com a forma d’immersió tant lingüística com cultural. Ara el preu dels cursos, que pot arribar als 2000€, haurà de ser sufragat en la seua totalitat per l’estudiant, deixant fora a aquells sense un alt poder adquisitiu.

Per a Ferri: “L’eliminació de les beques és un atac més del Consell contra les butxaques dels joves i les famílies. Fa unes setmanes, també a través de l’IVAJ es va decidir acabar amb l’abonament jove de transport públic, i ara han decidit afectar als estudiants d’idiomes. S’han gastat els diners en grans fastos i ara retallen en el que realment importa: els joves, l’educació i el seu futur”.

Per tot això el Grup Parlamentari Compromís presentarà una sèrie d’iniciatives parlamentàries a Les Corts per a recuperar estes ajudes.