Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha sigut convocat telefònicament per la delegació del govern a una reunió dilluns que ve al matí per a tractar el tema de les protestes estudiantils. Morera ja ha avançat que, com a pas previ a esta reunió, “la delegada deuria exercir com a tal, donar la cara i realitzar gestos necessaris, com ara alliberar sense càrrecs a tots els joves que es troben detinguts en la comissaria i, a més, retirar tots els expedients sancionadors oberts contra els estudiants de l’IES Lluís Vives de València”.

Per al portaveu de Compromís, “només realitzant estos gestos, que li emplacem que prenga ja mateix, es podrà restablir un clima de normalitat democràtica que ella i la policia han alterat, ja que els joves només han exercit el seu legítim dret de protesta i de llibertat d’expressió i, per contra, han trobat una resposta brutal i desproporcionada per part de les forces de l’ordre, que han intervingut amb una brutalitat impròpia de l’estat de dret i d’una societat democràtica”.

Si estos condicionants no es compleixen abans de la trobada de Paula Sánchez de León amb Compromís, “s’insistirà que s’ha de fer i s’han de depurar responsabilitats contra els culpables de les càrregues policials i les detencions injustificades. Si la delegada no vol fer res, nosaltres seguirem demanant explicacions i les compareixences que calguen al Congrés dels Diputats, mitjançant el nostre representant Joan Baldoví perquè els fets registrats a València estos dies són molt preocupants i la violència ha sigut totalment injustificada, cal recordar que la nostra diputada Mònica Oltra va ser agredida ahir mateix per policies, en una de les càrregues en la Prefectura Superior”, segons Morera.

El líder de Compromís ha lamentat que amb el PP, “no solament han arribat les retallades en l’ensenyament o en la sanitat, sinó que també han arribat les retallades en democràcia, perquè la resposta del govern a les protestes estudiantils ha sigut desproporcionada i més pròpia d’un règim dictatorial que d’una societat democràtica, la qual cosa lamentem”.

Morera també ha afegit que dilluns que ve no anirà a escoltar “justificacions que tot s’ha fet correctament, perquè gràcies a les noves tecnologies tot el món ha vist les vexacions, els insults de la policia i les mostres gratuïtes i injustificades de violència de les forces de l’ordre. Per açò, esperem que el dilluns la delegada del govern ens explique qui és el culpable de tot el que ha passat i les accions que es van a prendre per a depurar les responsabilitats en les agressions i les detencions injustificades a joves i també menors d’edat”.