Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, va registrar una petició de documentació al Consell el passat mes de gener per fiscalitzar el compliment de la Llei 11/2009, de 20 de novembre, de la Generalitat, de Ciutadania Corporativa.

Oltra demanava en concret el Pla Valencià de Ciutadania Corporativa i la Memòria de la Ciutadania Corporativa, “documents que el Consell ha respost que no ens pot facilitar, segons la seua resposta literal, perquè van a ser desenvolupats al llarg de la present legislatura, o siga que no existeix cap referència sobre l’aplicació d’esta llei més de dos anys després de la seua aprovació”.

“L’eix principal d’esta llei és l’elaboració del Pla Valencià de Ciutadania Corporativa, el fet de què este pla no existisca corrobora que el Consell no ha desenvolupat res al respecte, que es limitaren a aprovar esta normativa i deixar-la en el calaix, qüestió que corroborà el vicepresident del Consell i conseller de Presidència, José Ciscar el passat 1 de febrer en la comissió de Política Social de Les Corts quan preguntat per esta llei no pogué relatar cap acció concreta del seu govern sobre la Ciutadania Corporativa”.

Segons Oltra “esta llei que impulsà durant la passada legislatura Rafael Blasco quan era conseller d’Immigració i Ciutadania pretenia, en teoria, regular l’activitat social de les empreses i impulsar el voluntariat corporatiu. Es tractava d’una opció voluntària per a empreses privades però la llei establia que obligatòria per als organismes públics. Però el temps ha demostrat que l’oposició teníem raó en rebutjar este text normatiu tal i com el plantejava el Consell perquè només es tractava d’un exercici buit de propaganda i auto bombo del govern del PP”.

“És veu que Blasco havia impulsat tot este assumpte amb l’única intenció de crear una de les seues habituals xarxes clientelars atorgant certificacions i premis sobre ciutadania corporativa a empreses i entitats afins, i que amb la seua marxa del Consell tot açò ha caigut en l’oblit”.

“És vergonyós que des del Consell s’haja utilitzat d’esta manera una qüestió tan important com és l’impuls del compromís per part de les empreses amb el desenvolupament social i mediambiental. Accions com esta devaluen la nostra democràcia, utilitzar Les Corts per a aprovar lleis amb un únic fi propagandístic que mai s’aplicaran acaba passant factura en forma de descrèdit dels ciutadans cap a les seues institucions”, ha conclòs la parlamentària de Compromís.