Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha denunciat hui que l’empresa adjudicatària del material esportiu i de la substitució de les instal•lacions en mal estat dels centres educatius valencians, Galvan Sport SL, s’ha vist obligada a aturar estes substitucions per l’impagament de la Conselleria d’Educació.

Segons ha explicat Oltra “s’ha de tindre en compte que la revisió i substitució de les instal•lacions esportives dels col•legis valencians va sorgir després del tràgic accident que es va produir en un institut de Vilamarxant en novembre del 2010, quan un jove de 15 anys va morir després de caure-li damunt una cistella de bàsquet”.

L’Institut de Biomecànica de València a instància de la Conselleria d’Educació ha realitzat en els darrers mesos una inspecció d’equipaments esportius en els centres educatius. Des de principis de novembre de l’any passat els col•legis i instituts estan rebent comunicació de la conselleria sobre els resultats de les inspeccions sobre les seues instal•lacions esportives, bàsicament cistelles de bàsquet, i en els casos d’informes desfavorables se’ls anuncia que l’empresa adjudicatària del material esportiu retirarà i substituirà eixes instal•lacions.

“Però la realitat, malgrat les constants mentides del govern del PP al respecte, és que esta substitució de les instal•lacions esportives defectuoses, imprescindible per garantir la seguretat de l’alumnat, no està realitzant-se. La Conselleria d’Educació té ja en el seu poder, emmagatzemades, les cistelles de bàsquet noves però l’adjudicatària del material esportiu, única autoritzada a realitzar les substitucions, no està instal•lant-les perquè el Consell no els ha pagat les cistelles”, ha assegurat la parlamentària de Compromís.

Segons Oltra “des de la mateixa conselleria s’està redirigint els centres que han reclamat les cistelles de bàsquet noves a parlar amb l’empresa adjudicatària, la qual insta a pagar per avançat per a realitzar les substitucions de les instal•lacions esportives, pagament que alguns centres han arribat a fer pel seu compte per a poder reprendre l’activitat esportiva dels alumnes”.

“Està situació és vergonyosa, tant la consellera d’Educació Maria José Català com el President de la Generalitat, Alberto Fabra, asseguraren, per a desacreditar les protestes dels estudiants valencians de les darreres setmanes, que el govern valencià estava al corrent en el pagament de les despeses de funcionament dels centres públics, però dia a dia ens trobem amb més casos de com el govern del PP està precaritzant el nostre sistema públic d’educació amb una clara mancança d’inversions, impagaments i aplicació de retallades”.

“Des de Compromís, tornarem a registrar en Les Corts Valencianes preguntes parlamentàries per a què el Consell informe sobre la realitat de les substitucions de les instal•lacions esportives en mal estat, esperem que esta vegada no ens torne a mentir i ens facilite el nombre de cistelles de bàsquet substituïdes, el nombre de les que queda per substituir i quan pensa fer efectiu el pagament a l’empresa adjudicatària per a què es realitzen la totalitat dels canvis del material defectuós”, ha conclòs Oltra