Bota al contingut principal

• Mónica Oltra: “no anem a legitimar amb la nostra presència una operació de maquillatge”
El PP ha rebutjat les propostes de compareixences de l’oposició en la comissió d’investigació d’Emarsa en les Corts, que incloïa a responsables de l’empresa investigada com Esteban Cuesta o Enrique Crespo, a més de les persones que l’oposició considera “responsables polítics” del “saqueig” d’esta empresa que va gestionar la depuradora de Pinedo, com l’alcaldessa de València, Rita Barberá, i el president de les Corts i exconseller de Medi ambient, Juan Cotino.

Per contra, sí s’ha aprovat les propostes de compareixença sol•licitades pel PP. Així, de les 64 peticions de compareixença que reclamava l’oposició, solament s’han aprovat cinc perquè coincidien amb les del PP i dos que no estaven en la llista de l’oposició.

Enfront d’açò, la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra ha titllat de “farsa” aquesta comissió i ha acusat al PP d’ “insultar” i “riure’s” de la comissió, les Corts i els ciutadans, que “paguen” les conseqüències d’aquest cas, perquè amb aquestes compareixences els ‘populars’ rebutgen conèixer als responsables polítics del “saqueig”.

Oltra considera que el PP deixa a Fabra “a l’altura del betum” perquè va dir que “arribaria fins a les últimes conseqüències”. “Almenys, Camps no era cínic”, ha agregat sobre aquest tema. La diputada de Compromís ha assegurat que el seu grup no participarà més en aquesta comissió si el PP no rectifica la llista de compareixences aprovada, “no anem a contribuir a legitimar l’operació de maquillatge en què els populars pretenen convertir la comissió d’investigació sobre Emarsa”.

La diputada del PP, Alicia de Miguel ha argumentat que aquesta comissió ha de “respectar el procés judicial on hi ha una sèrie de persones investigades”, en la qual els “bandolers facinerosos s’han declarat culpables. A aquestes paraules Mónica Oltra ha respost que va ser el PP qui “va nomenar als bandolers facinerosos” que van dur a terme el “saqueig” d’Emarsa i considera que la comissió hauria d’investigar-ho.