Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha presentat una iniciativa parlamentària en Les Corts Valencianes per a reclamar la modificació de la llei que regula el pagament per part de les administracions al seus proveïdors per evitar els perjudicis que actualment provoca a les Pimes.

Segons ha explicat Ferri “el Reial Decret Llei 4/2012 estableix en el seu article 8.2 i 8.3, una sèrie de criteris per fixar la prioritat en els pagament a proveïdors, en què destaca el fet que les empreses que apliquen un descompte, l’anomenada “quita”, sobre l’import que se’ls deu cobraran més prompte”.

“Des de Compromís entenem que el fet de prioritzar els proveïdors que realitzen un descompte a l’hora de cobrar atenta greument contra les empreses menudes, més vulnerables econòmicament. El conseller d’Economia, Máximo Buch, ha assegurat públicament que no s’aplicarà l’anomenada “quita” en els criteris de la Generalitat a l’hora de pagar els seus proveïdors, però açò no pot quedar-se en una mera declaració d’intencions”.

En este sentit Compromís ha registrat una pregunta parlamentària i una proposició no de llei per reclamar al Consell que sol•licite la modificació del Reial Decret Llei 4/2012 per tal d’eliminar este injust criteri i d’eixa manera assegurar el pagament de l’import íntegre als proveïdors, així com que les prioritats en els pagaments depenguen de la situació financera de l’empresa.