Bota al contingut principal

Compromís torna a presentar batalla pel tema de l’autopista AP-7 i després de l’incompliment de les promeses fetes per l’expresident Francisco Camps a les Corts de començar a rescatar eixa carretera per a lliurar-la del peatge.

Després de conéixer la intenció del Ministeri de Foment de nacionalitzar les autopistes radials de Madrid, que són totalment deficitàries, Compromís ha anunciat que tornarà a presentar una proposició de llei a les Corts Valencianes “per acabar amb el peatge de l’AP-7 perquè és injust, com és injust que el govern del PP isca al rescat d’unes empreses que tenen pèrdues per unes autopistes buides i que això es pague a costa de les valencianes i els valencians, a qui els costa molts diners desplaçar-se pel seu territori”, segons ha declarat el portaveu de la coalició al parlament valencià, Enric Morera.

Des de Compromís també han lamentat “el silenci del president de la Generalitat, Alberto Fabra, que se suma a uns altres silencis com el de les prospeccions o el del corredor mediterrani i sembla que comença a ser un president mut front a les agressions continuades de Madrid però per sort, el nostre diputat al Congrés, Joan Baldoví, dirà tot el que calla Fabra i el PP valencià i per això també anem a presentar preguntes parlamentàries i proposicions per exigir l’alliberament de l’AP-7, perquè les valencianes i els valencians no tenim per què pagar els excessos i els luxes dels altres”, segons Morera.

El portaveu de Compromís ha recordat que en la passada legislatura, “vam proposar rescatar l’autopista i l’expresident ens va dir que ho faria ell. Evidentment, era altra de les tantes mentides que hem hagut d’escoltar de Camps en les Corts. Per això, nosaltres vàrem fer una proposició de llei molt ben fonamentada que el Consell no va admetre i, a hores d’ara, no sabem res de la proposta que havia de presentar el govern valencià”.

Per això, des de Compromís tornaran a presentar una proposició de llei per a exigir el rescat de l’AP-7. “No podem tolerar que les valencianes i els valencians paguen peatge per desplaçar-se per la seua terra, com si fóra l’època feudal i no podem consentir que l’estat, per a compensar a unes empreses, prorrogue l’autopista de peatge al País Valencià”.