Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valenciana ha insistit hui, dia en què el Govern central aprova l’avantprojecte de llei dels Pressupostos Generals en el consell de ministres que, des de la seua formació, “anem a reivindicar molt activament el finançament que mereix el País Valencià, un territori que està marginat des de 2000 i molt per davall de la mitjana estatal”.

Segons Morera, “la primera reforma de l’estatut va ser una malifeta, i per eixa el van haver de tornar a reformar, però de res serveix eixe text si el govern valencià calla i mira cap a un altre costat mentre que ací tenim un dèficit d’inversió de l’estat de 9.453 milions d’euros”.

Per açò, Morera considera que no es pot consentir que les valencianes i valencians “tornen a ser els grans marginats de la inversió territorialitzada i ja anunciem que des de Compromís no acceptarem una inversió que siga inferior al 10% del total estatal”.

Segons Morera, “el govern de Rajoy ha de ser conscient de la situació que patim les valencianes i valencians, ja que estem més empobrits per culpa de les erràtiques polítiques de governs del PP. El president Fabra no es pot callar com ho ha fet quan el govern ha votat en contra de les ajudes al corredor mediterrani i seria bo que el Consell i el PPCV recuperara el to reivindicatiu que tenia en les Corts fa un any”.

Per la seua banda, el diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha declarat que les retallades anunciades pel Govern central per als Pressupostos Generals de l’Estat de 2012 són “autèntic suïcidi econòmic si el govern de Rajoy es queda amb la simple obsessió de retallar despesa pública sense engegar polítiques d’estímul, per a generar confiança i crear nous llocs de treball”.

Per al diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista, “ara és el moment d’apostar per polítiques d’estímul econòmic i també és l’oportunitat d’apostar per les energies verdes i renovables, com a estalvi energètic i també com a font de riquesa. Açò és més efectiu que pujar el rebut de la llum, atracant en certa manera una altra vegada més als consumidors, que veuen com han de pagar de la seua butxaca una crisi que no han generat”.