Bota al contingut principal

El Consell Nacional del BLOC, el Congrés d’Iniciativa del Poble Valencià i l’Assemblea d’Els Verds Esquerra Ecologista han aprovat hui les noves normes de Compromís, que davall del lema ‘Més Compromís’ aposten per reforçar i fer créixer la coalició, dotant-la d’una direcció i òrgans estables.

Estes normes de funcionament tenen com a objectiu augmentar la cohesió de la coalició i donar cabuda a l’adhesió política, amb igualtat de drets i obligacions, de totes les persones independents que volen formar part de Compromís. Amb l’aprovació d’estes normes els partits polítics integrants de la coalició continuaran existint i funcionant, però adaptant-se al nou context que fixa la reglamentació aprovada hui.

Els consellers i conselleres nacionals del BLOC, que s’han reunit este matí a València, han aprovat les normes de Compromís amb un 97% de vots a favor. També a València s’ha celebrat el 3er Congrés d’Iniciativa que ha aprovat les normes amb un 91% dels vots. L’Assemblea d’Els Verds-EE, que ha tingut lloc este matí a Ontinyent, ha aprovat les normes de Compromís amb el vot favorable del 94% dels militants.

Enric Morera ha estat el responsable de defensar el document de les bases de Compromís al Consell Nacional del BLOC. Morera ha destacat la importància del pas que es dóna per a enfortir el valencianisme modern, progresssista i ecologista i que fa de Compromís una ferramenta útil, oberta i estable al servei de la ciutadania.

Segons ha declarat Morera “amb estes normes se senten les bases per a conquerir el palau de la Generalitat per als interessos dels ciutadans i ciutadanes del País Valencià, estan les bases per a canviar les formes de fer política tal i com està reclamant la ciutadania”.

Per la seua banda, Mónica Oltra, ha assenyalat que allò bàsic per al funcionament de Compromís és “una coexistència de partits i coalició basada en la generositat, una manera d’entendre el treball polític que ens ha ajudat a créixer i a convertir el nostre projecte en una veritable alternativa política i social. I en això estem, enfortint una alternativa que ajude a revertir la nefasta situació en què han deixat la nostra terra els governs que hem patit”.