Anar directament a les notícies

Compromís mostra la seua preocupació pel futur del Col•legi Major de La Coma

Publicat el en Educació i Cultura

El grup parlamentari Compromís ha advertit hui que el Consell no ha tret a licitació la renovació de la contracta de manteniment, cuina i neteja del Col•legi Major Universitari de La Coma, depenent de la Generalitat Valenciana, que expira el proper 30 de juny, la qual cosa posa en entredit el futur d’este centre.

El Col•legi Major Universitari La Coma és un centre en què els seus residents combinen la seua formació universitària amb la participació en les diferents iniciatives de desenvolupament social del barri de La Coma. Allí conviuen estudiants de 25 nacionalitats diferents especialment d’Africa, Llatinoamèrica i Orient Mitjà, que viuen una experiència intercultural a l’hora que ajuden els habitants d’este desfavorit barri de Paterna en tasques d’alfabetització, de millora de la convivència o col•laboren en les escoles taller que allí existeixen.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “el fet de no haver tret a licitació la renovació de la contracta de manteniment, cuina i neteja és molt preocupant perquè posa en entre dit si el Consell va a seguir mantenint este Col•legi Major o si el seu tancament és una més de les mesures per a retallar en educació que està aplicant el govern del PP”.

En este sentit Compromís va a registrar una sèrie de preguntes parlamentàries per a què la Consellera d’Educació Formació i Ocupació, Maria José Català, explique si van a tancar el Col•legi Major de La Coma. Així com què va a passar amb els estudiants que viuen allí i que el 30 de juny encara no hauran acabat el curs, qui és el futur dels programes d’integració o si van a seguir atorgant-se les beques que reben actualment estos estudiants.

Segons Oltra “per molt que el govern del PP ho negue i parle d’ajustos, les retallades en educació són evidents i el que està passant amb el Col•legi Major de La Coma és una altra prova. La gestió de la consellera d’Educació està sent nefasta, no creix l’herba per allà on passa la senyora Català, com Atila, per on passa acaba i arrasa amb tot”.