Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha reclamat hui “que el Banc d’Espanya utilitze el Fons de Garantia de Dipòsits (FGD) per solucionar el drama dels milers de persones que invertiren els seus estalvis en les quotes participatives de la CAM, enganyats en bona part dels casos, i que ara han perdut els seus diners”.

Mollà ha realitzat estes declaracions després que la CAM haja confirmat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que amortitzarà estes quotes participatives durant el primer semestre de 2012. Com a conseqüència es preveu que els més de 54.000 inversors perdran els seus diners abans d’arribar juliol.

En este sentit, la diputada de Compromís ha explicat que “no podem admetre que el Fons de Garantia injectara 5.249 milions d’euros a la caixa d’estalvis per a sanejar-la i, d’altra banda, deixe penjats als milers de persones que tenen els seus diners atrapats en estos productes tòxics i ara reben la notícia de que perdran la seua inversió”.

“Estos inversors no són clients de segona i tenen tot el dret a exigir que el Fons de Garantia solucione este drama que estan vivint”, ha assegurat Mollà, que ha recordat que “en la majoria dels casos estem parlant de gent gran que no va ser informada dels productes que estaven comprant i, per tant, desconeixia els riscos de la inversió, pel que podem concloure que han sigut víctimes d’una estafa”.

La diputada de Compromís ha assenyalat que “la CAM va jugar a ser un banc amb la confiança dels seus clients i canvià el seu objectiu social per l’especulatiu amb el vist i plau dels òrgans de control. Tanmateix, ha rebut esta injecció milionària per reviure i per este mateix motiu els impositors afectats haurien de comptar amb igualment amb una solució a curt termini que els garantitze el retornament dels seus estalvis”.