Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha demanat una compareixença del Consell en el parlament valencià, perquè done explicacions del tancament de les 13 oficines de l’IVEX a l’estranger. Segons el síndic de Compromís, “no sabem en base a quins criteris s’ha pres esta mesura i si s’ha consultat a les cambres de comerç i a les associacions empresarials valencianes, perquè no oblidem que tant Camps com Fabra han pregonat en els seus discursos la importància de la internacionalització dels productes valencians que ara, sens dubte, ho tenen més difícil perquè l’ICEX no donarà cap prioritat a eixos productes i serveis”.

Des de Compromís van a demanar una relació laboral “de totes les persones que estan treballant en les oficines que tancarà el Consell i, al mateix temps, volem saber també què passarà, si seran despatxats o reubicats en altres departaments, empreses públiques o organismes de la Generalitat”. Morera, no obstant, ha recordat que les oficines que tanca el govern de Fabra, “estan pressupostades per a 2012 com es va aprovar en les Corts i ara, a l’extingir-les es produeix una modificació pressupostària que ens agradaria saber per a què es van a destinar eixos diners”.

Per a Compromís, “és molt preocupant la situació perquè volem saber qui serà ara qui assessorarà a les empreses valencianes en l’exterior, que estan en un clar desavantatge front a unes altres autonomies que si disposen d’eixe servei. Per molt que vinguen a pregonar els ministres, el que està clar és que les empreses valencianes hauran de fer cua i perdran moltes oportunitats i l’economia valenciana no està en estos moments per a perdre oportunitats”.

Segons Morera, “en molts casos, l’IVEX ha estat al centre de les mirades per les males pràctiques i per ser una paradeta molt opaca on s’ha fet de tot i s’han afavorit a determinades persones. Si ara el govern valencià decideix tancar 13 oficines és perquè el seu treball en l’exterior no ha estat molt notable i si les tanquen, és perquè ningú les trobarà a faltar i això també seria molt greu, perquè si és així, també resultarà que hem estat molts anys donant diners en un servei sense sentit”.