El diputat de Compromís Juan Ponce rebutja la construcció del macroprojecte de camp de golf a Onil perquè llastra el desenvolupament d’una economia productiva al municipi i té conseqüències mediambientals per a la zona.
Així ho va explicar Ponce durant la xerrada organitzada per Bloc-Compromís per Onil el passat 30 de març per tal d’explicar la situació d’aquest projecte i informar tècnicament de com pot afectar a la sostenibilitat d’este poble i de tota la comarca de l’Alcoia.
En este sentit, Juan Ponce que, a més de diputat és biòleg i consultor ambiental, va subratllar “el mal camí que s’està portant a la Foia de Castalla on, a través de projectes de característiques similars s’està arribant ja a la fractura de l’equilibri hídric”.
Així mateix el diputat de Compromís va lamentar que “el Partit Popular seguisca apostant per un model especulatiu i no productiu, basant l’economia en la requalificacó de terrenys per a que guanyen diners els de sempre” i va garantir que des de Coalició Compromís “anem a estar pendents d’aquest projecte, preguntarem a Les Corts i farem tot el possible per tal de defensar els interessos reals i la dignitat dels ciutadans d’Onil i comarca, i no el benefici de quatre empresaris especuladors”.
Alhora, el secretari de Bloc-Compromís per Onil, Miquel Albero, va destacar “l’ocultisme per part de l’Ajuntament a l’hora de presentar aquest projecte al poble, que ocuparà un 10% del total del terme d’Onil, deixant així a un poble de tradició industrial sense sòl perquè noves empreses desenvolupen en un futur el seu treball”.
Albero va ressaltar també la importància de “dotar a Onil de nous ingressos econòmics, com per exemple el turisme, però, un turisme sostenible, real i amb fonament, deixant a banda projectes especulatius com aquest, els quals s’ha demostrat amb el pas del temps que són pa per a hui i fam per a demà”.
Per la seua banda, el regidor de Patrimoni Històric, Espais Comuns i Qualitat Urbana a Alcoi, Paco Blay, va destacar “la necessitat de reforçar un model social mediterrani, basat en la productivitat sostenible, la compacitat, plurifuncionalitat i llegibilitat, evitant la dispersió de la construcció, com ja fan a ciutats europees com Londres, amb el seu conegut “Cinturó Verd”.
Blay va afegir que “hi ha que fugir d’aquest tipus de projectes que no fan més trencar amb el concepte de poble, dispersant la relació de les seues persones”.