Anar directament a les notícies

Compromís reclama la reubicació de les capelles dels hospitals públics que lleven espai a l’atenció sanitària

Publicat el en Sanitat i Benestar

Segons ha assenyalat hui la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “en la majoria de les instal·lacions hospitalàries dependents de la Generalitat, existeixen capelles destinades a les satisfacció espiritual de les persones usuàries. En alguns casos estes capelles estan ubicades en el nucli de l’atenció hospitalària diària, llevant espai per al correcte funcionament i atenció al conjunt de les persones que són ateses i, en detriment, del principal fi d’estes instal·lacions, l’atenció sanitària”.

Un cas paradigmàtic d’esta situació és el de l’Hospital Arnau de Vilanova de València on la capella està ubicada en el mateix espai on es realitza l’atenció sanitària, manllevant possibilitats de millora del servei.

“Ens trobem davant d’una problemàtica curiosa -ha afegit Oltra-, sales hospitalàries atapeïdes o cues de personal per ser atès, just al costat de capelles, buides la major part del dia, i quan s’ocupen ho són per un reduït nombre de persones. D’esta manera la principal funció de la instal·lació, resta subordinat a d’altres interessos, en menyscapte de la seua finalitat”.

Davant esta situació el grup parlamentari Compromís ha presentat una proposició no de llei en Les Corts Valencianes on reclama al Consell que realitze una un estudi de les instal·lacions dels hospitals públics per reubicar les capelles en espais secundaris que permeten una millora de l’atenció als usuaris.

Així mateix Compromís planteja que s’aprofite el trasllat de les capelles per adaptar-les de forma “multidisciplinar” permetent així que siguen espais que puguen donar servei a les diferents confessions religioses.

Finalment la iniciativa parlamentària de la coalició insta a què, en cas d’existir un problema d’espai real que impossibilite la reubicació de les capelles en espais que no afecten el servei sanitari, suspendre temporalment el servei que ofereixen les capelles fins que siga possible donar-lo sense que menyscapte de l’atenció sanitària.