Anar directament a les notícies

Compromís reclama al Consell que paralitze la sagnia que suposa pagar interessos al 7%

Publicat el en Economia i Ocupació

La diputada de Compromís, Mireia Mollà, ha exigit al Consell que paralitze l’emissió de deute per a refinançar venciments, que ahir portà al govern valencià a oferir un interés del 7%, una xifra que està per damunt del que es veuen obligats a oferir pel seu deute públic països rescatats com Grècia, Portugal i Irlanda.

Segons ha explicat Mollà “l’Estatut d’Autonomia estableix que Les Corts Valencianes són les encarregades d’aprovar l’emissió de deute públic de la Generalitat; a través de la llei de pressupostos i d’acompanyament del 2012 el Consell rebé esta autorització però des de Compromís entenem que amb la renegociació del deute que s’ha realitzat ara amb uns interessos insostenibles les condicions generals en què el parlament aprovà l’emissió de deute s’han vist substancialment modificades, per la qual cosa reclamem que l’autorització d’emissió de deute torne a ser debatuda en Les Corts”.

Per a la parlamentària de Compromís “el govern del PP ha d’aturar la sagnia econòmica que suposa pagar interessos al 7%. No és de rebut que mentre que diuen que no hi ha diners per a sanitat i educació i el Consell no para de realitzar retallades en els serveis públics bàsics si hi hagen fons per a pagar un interés estratosfèric que fa augmentar el benefici dels bancs i els especuladors”.

“Esta contradicció constant s’ha d’acabar ja, que deixen d’enganyar a la ciutadania. Amb estes operacions financeres el govern del PP no està fent més que ajornar el haver d’afrontar la ruïna absoluta a què han portat a la Generalitat Valenciana. Que les alternatives siguen la intervenció de la nostra autonomia per part del govern central o augmentar de manera insostenible el forat econòmic de les arques públiques valencianes és bona mostra del fracàs i la inoperància del PP per a traure’ns d’esta situació”, ha conclòs Mollà.