Anar directament a les notícies

Compromís lamenta que la consellera Bonig mantinga en la direcció de FGV “als qui van de dinar per a celebrar l’accident del Metro”

Publicat el en General

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha informat que el grup parlamentari ha rebut una contestació sobre la factura que va demanar al president Fabra en sessió de control d’una coneguda marisqueria de Picanya, on la direcció i els participants en la comissió d’investigació de l’accident de metro de València celebraren el tancament d’eixe procés sense que es responsabilitzara a cap directiu de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana.

Segons ha declarat Morera, “la qüestió no sols és que s’han gastat el que s’han gastat en un dinar, la gravetat d’este assumpte és que uns directius d’una empresa pública han fet un dinar per a celebrar que no hi ha cap responsable després d’una comissió d’investigació a les Corts. És trist recordar que eixa comissió, que es va fer ràpidament, era la que havia de tractar el pitjor accident de Metro que hem conegut a casa nostra, amb 43 morts i sense cap responsable polític ni directiu, com ens recorden cada dia 3 els familiars de les víctimes i els ferits en eixa tragèdia”.

Des de Compromís lamenten que la nova consellera responsable de FGV, Isabel Bonig, “mantinga al front d’eixa empresa pública a persones que, després d’estar aleccionats per una consultora privada amb diners públics per a donar la mateixa versió i burlar la investigació parlamentària, tinguen la cara dura de celebrar que havia eixit tot molt bé amb un dinar”.

Per al síndic de Compromís, “fets com estos demostren que amb el PP, les comissions d’investigació no tenen cap utilitat per a la societat perquè ni s’investiga ni es deixa investigar. Ara, caldrà esperar on van tots els implicats polítics d’Emarsa a celebrar l’èxit de la comissió d’investigació, on el PP tapa totes les vergonyes dels seus i mai ixen responsables o culpables dels fets”.

El portaveu de la coalició valencianista, progressista i ecologista també ha informat que ha rebut, per fi, citació per anar a revisar els informes de la consultora contractada per FGV per a marcar l’estratègia dels directius i funcionaris en la comissió d’investigació de l’accident del metro. Segons Morera, “estos documents ja han estat publicats per alguns mitjans de comunicació, com bé ens ha dit la consellera, però tenim el dret a consultar-la i a comprovar en què es gasta els diners el govern del PP, en fer informes per a defensar-se dels errors i de les irregularitats que cometen, en compte d’emprar eixos diners en millorar les mesures de seguretat de la Línia 1 del metro, per tal d’evitar tragèdies com la patida a València el dia 3 de juliol de 2006 i de la qual, insistim, no hi ha cap responsable polític”.