Bota al contingut principal

El diputat de Compromís Juan Ponce, responsable de Medi Ambient al grup parlamentari, ha anunciat hui que sol•licitarà al Govern valencià l’avantprojecte de l’abocador de Les Canyades, a El Campello, i la memòria de la gestió que s’ha fet d’esta planta durant els tres anys que porta en funcionament.

Ponce ha realitzat estes declaracions després de reunir-se amb l’associació de veïns Afectats per l’Abocador de Les Canyades i els regidors d’Iniciativa i Bloc a l’Ajuntament de El Campello.

El diputat de Compromís ha afirmat que “l’actitud que està tenint el Govern valencià amb els veïns afectats és vergonyosa perquè no posa solucions al problema de les males olors que provoca l’abocador i tampoc els facilita els informes i estudis que s’han fet a la planta per a determinar com es produeix esta pudor”.

En este sentit, Juan Ponce ha explicat que “des de Compromís demanarem que ens faciliten esta informació per ajudar els veïns en la seu lluita i alhora traslladarem esta qüestió a la consellera de Medi Ambient, Isabel Bonig, per a que ens explique quina gestió s’està fent dels residus, quins estudis s’han fet per a determinar l’origen de les males olors i quines solucions pensa donar, ja que sembla que l’Ajuntament de El Campello tampoc vol donar esta informació als veïns”.

“Així mateix, registrarem diverses preguntes per esbrinar si es pensa millorar el tractament per a la recuperació dels residus, ja que el percentatge actual és molt baix i volem saber què es fa amb esta brossa”,ha afegit.

El diputat de Compromís ha indicat que “esta situació és producte de la nefasta gestió que fa el Govern valencià dels residus, ja que manté zones sense plantes de tractament i concentra tota la brossa en macroabocadors, proposa solucions perilloses com la incineració i fa un escàs tractament adequat dels residus, per no parlar dels escàndols de corrupció vinculats amb este servei”.

Abocador de Fontcalent

D’altra banda, el coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, i el responsable de Medi Ambient, Luis Falcó, s’han reunit hui amb el president de la coordinadora de Partides Rurals d’Alacant, Vicente Aracil, i el president de l’associació de veïns Amics de Fontcalent, Emilio Rosillo, davant la proposta de l’Ajuntament d’ampliar l’abocador d’esta serra.

Bellido ha explicat que “Compromís se sumarà a la concentració prevista per al pròxim 19 de maig davant l’Ajuntament d’Alacant, per reclamar a l’alcaldessa, Sonia Castedo, que negue el permís per a que porten a l’abocador de Fontcalent residus d’altres municipis, doncs només amb els que produeix Alacant ja se sobrepassa el límit de 1,5 tones que té esta planta”.

“Castedo va recolzar en 2010 una moció per a que no s’autoritzara a cap empresa a bolcar residus procedents d’altres plans zonals diferents a la Zona XVI, però ara proposa ampliar en 1,8 tones l’abocador”, ha criticat el coordinador, que ha afegit que “ara queden clares quines són les intencions de l’equip de govern del PP: prevaldre el negoci de la concessionària, participada per Enrique Ortiz, per davant del respecte al Medi Ambient i el futur de la nostra ciutat”.

Per la seua banda, Luis Falcó ha indicat que “Compromís proposarà també la millora dels sistemes de separació i tractament selectiu de la planta de Fontcalent, ja que en l’actualitat la recuperació de residus no arriba ni al 4 per cent del total”.