Anar directament a les notícies

Compromís acusa a Barberà de posar en perill la seguretat col·lectiva per intentar boicotejar la manifestació del 15M

Publicat el en General

Mònica Oltra: “Les tanques que han col·locat per protegir la zona de la mascletà a la plaça de l’Ajuntament eren fàcilment desplaçades i al final un grup de manifestants ha acabat entrant posant en perill la seguretat col·lectiva. Fem responsable a l’Alcaldessa del que ha passat ja que una mascletà d’aquest tipus no pot estar tan desprotegida del públic.”

Compromís per València denuncia que l’Alcaldessa Barberà, en el seu afany per boicotejar la manifestació del 12M-15M, ha posat en perill la seguretat col·lectiva de les persones. A l’acabar la manifestació, un grup de manifestants han entrat dins la zona on l’Alcaldessa ha decidit fer la mascletà de colors, i ha acabat fins i tot desmuntant manualment alguns dels potents masclets que ja hi estaven penjats.

Per a Mònica Oltra, “és intolerable la manca de seguretat de la instal·lació. Si a Falles tots podem observar que les tanques són molt altes i estan agafades a terra de forma molt segura, ara hem pogut observar que la zona de la mascletà només estava protegida per unes tanques movibles, les típiques que usa l’Ajuntament per tancar un carrer, per exemple. És intolerable també que degut a motivacions purament partidistes de l’Alcaldessa s’haja decidit traslladar a última hora el castell de focs d’artifici a la plaça de l’Ajuntament en forma de mascletà de colors. Aquesta decisió presa a última hora ha provocat aquesta situació d’inseguretat que podia haver causat una desgràcia personal. A l’Alcaldessa li hem d’exigir un poc de sentit comú per no fer barbaritats com la que ha fet ara”.

Per últim, Mònica Oltra també demana prudència als manifestants, ja que entrar dins la zona de la mascletà és altament perillós per la potència dels masclets que hi conté. “Hem de fer una crida a la responsabilitat de tots, però en primer lloc li ho hem d’exigir a l’Alcaldessa i al PP. Malauradament no ha sigut el cas en aquesta ocasió”.

Compromís per València, a través del seu portaveu municipal Joan Ribó, preguntarà en el pròxim Ple les raons per les quals es va canviar a última hora el castell de focs d’artifici a la mascletà de colors a la plaça de l’Ajuntament. En concret, volem saber per què no es va elegir un lloc més adequat que la plaça de l’Ajuntament. Per a Mònica Oltra “València té moltíssims emplaçaments molt més adequats per a això que no la plaça de l’Ajuntament, i menys en un dia com hui, el 12M”.

 • job

  Què poca vergonya! O siga, uns eixelebrats perroflautes invadixen una zona de focs perfectament senyalitzada i la culpa és de l'Ajuntament?

  Xè aneu a cagar! Per eixe camí de radicalització infantil no avançarem mai.

  • PAULA

   Perroflautes? jajajaja, desde casa vas vore tot no? jajajajajajajajajajaja IGNORANT

  • Xavier Carda

   Nene ja veem que eres un esclau del capital i un xupapolles. Pero per sort per a este país hi ha gent valenta que defensa els nostres drets. Menys Xupapolles i més perrosflautas

 • Carles

  Alguns manifestants es van excedir, d'això ni hi ha dubte. Però la vertadera responsabilitat és de Barberá. Tot apunta a una maniobra política per desprestigiar els manifestants, tot posant en perill la integritat física de les persones.

  • job

   Tot apunta? Vinga, va!
   Primer, l'Ajuntament fa una mascletà on li pareix, perque té el dret a fer-ho. O hem de recordar que tenen majoria abosoluta? A més, ho han justificat per les obres que es fan al llit del riu.
   Segon, la zona estava perfectament senyalitzada. No es posen tanques fixes gegants perque això només es posa durant els vint i tants dies de les mascletaes falleres.
   Tercer, hi havia lloc de sobra per al material pirotècnic i per a la gent, no estava tan plena la plaça.

   Els únics culpables són els imbècils que van entrar en la zona de foc posant en perill a milers de persones.

   I Compromís defensant a eixa gentola, és a dir, a la minoria eixelebrada que s'apunta a tots els saraus i només busca confrontació i bronca està donant una imatge de radcalitat que pagarà en el futur.

   • Lucia

    El dia de la Crida també hi havien obres al llit del riu i es va poder fer el castell. Estic completament d'acord amb Mònica i Carles: per part de l'Ajuntament, sobre tot, tot un acte d' irresponsabilitat. Ja tenim prou d'enganys: ben bé saps job que la majoria absoluta és molt relativa. Busca't un analista de dades i que t'explique, que falta et fa. Bé, gaudiu de diumenge 😉

   • Javi

    La majoria absoluta no concedeix el poder de fer el que vulgues, en tot cas governar serveix per fer més agradable la vida als ciutadans, i no sols als amics i amigues, per cert. El que està passant a les places ha de servir, com a mínim, perquè els qui governen escolten a la ciutadania i intenten posar fi a les injustícies. Però clar, sabem que el PP naix precissament de ideologies contràries a la democràcia, com també sabem que, com no poden detenir a milers de manifestants pel greu impacte mediàtic que tindria, fan tot el que poden per boicotejar tota expressió que no els agrade.

 • Cecilia

  Jo pense que l’ajuntament ha mostrat molt poca sensibilitat amb el dret a protestar dels ciutadans. Pense també q els que es colaren a la plaça es van indignar tant, que no pensaren en el perill que corrien o que corren més perill quan van a urgències o quan esperen per a una operació, o tenen més por a queqdar-se sense feina.

 • Esperanto

  Un fotógrafo gravemente herido de manera fortuita por uno de los explosivos de que la alcaldesa sembró la plaza para perjudicar a los manifestantes.
  http://iniciativadebate.org/2012/05/13/nuestro-co

 • Juli Just

  http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2

  La policia i els bombers demanen la dimissió de la delegada del govern i el regidor de seguretat

 • pablo

  son capaces de poner en peligro "su" ciudad entera y de venderla con tal de salirse con la suya. Aquí en Salamanca tenemos muestras sobradas de nuestro anterior alcalde.

 • remigio III

  Sols el PP podria actuar d'aquesta manera .