Anar directament a les notícies

Compromís reclama a Governació millorar la formació i dotació de la Policia Local en casos d’incendi

Publicat el en General

El grup parlamentari Compromís ha reclamat a la Conselleria de Governació l’establiment d’un protocol d’actuació bàsic per a la Policia Local Valenciana en casos d’incendi amb la finalitat de previndre situacions de risc i coordinar-se amb les dotacions de Bombers.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “quan hi ha un incendi les dotacions de policia local són normalment les primeres en arribar al lloc del sinistre, però en l’actualitat els equips d’intervenció policial no compten amb els mitjans materials específics per poder fer una primera actuació d’emergència en els incendis”.

“Així mateix no hi ha establerta una formació especialitzada als agents de Policia Local i d’altres cossos de seguretat sobre els perills que suposa una intervenció en els incendis, siga quina siga la seua tipologia”.

En els últims anys les intervencions de forces i cossos de seguretat en incendis han tingut un balanç amb diverses intoxicacions d’agents, així com s’ha corregut el perill de morir en la pròpia l’actuació, com el cas recent d’un incendi a la localitat de Llíria al mes d’abril, on un Guardia Civil va quedar atrapat en la última planta d’un edifici i va tindre que ser rescatat per la Policia Local.

El mateix President del Consorci de Bombers de València, ja ha demanat a la Conselleria de Governació la implantació d’un protocol d’intervenció policial per previndre situacions de risc en els incendis. “A més –ha afegit Oltra- hem pogut tindre constància a través dels mitjans de comunicació d’un creuament de declaracions entre policia i bombers per desavinences relacionades amb la intervenció en actuacions i rescats de persones en incendis”.

Per tal que se solucione esta problemàtica Compromís ha presentat una proposició no de llei en Les Corts Valencianes per a què la Conselleria de Governació establisca un protocol d’actuació Policia Local en casos d’incendi. Així mateix s’insta a establir un programa de formació a través de l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) on s’impartisquen cursos específics per a formar als agents de policia en cas de sinistres com els incendis, normes d’actuació i seguretat personal.

De la mateixa manera Compromís reclama a Governació què dote amb equips unipersonals d’intervenció ràpida a les policies locals valencianes, amb la finalitat de que cada plantilla compte amb els mitjans materials propis que puguen ser utilitzats en cas d’incendi.