Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha manifestat hui la seua desconfiança cap els anuncis que ha efectuat la consellera d’Educació, Formació i Ocupació a Brussel•les, després de les reunions que ha mantingut amb diferents organismes de la Comissió Europea, que, finalment, s’han saldat amb trobades amb caps de gabinets i no amb mandataris de la Unió Europea, segons s’ha sabut mitjançant la nota de premsa distribuïda per la mateixa conselleria.

Segons ha assegurat el diputat Fran Ferri, “ens sembla positiu que es busque el finançament europeu, perquè la inversió de la Generalitat en la creació d’ocupació és clarament insuficient, però els antecedents ens mostren que molts programes europeus queden paralitzats per la nefasta gestió del Consell i la ronda de Català de hui per Brussel•les sembla més una excusa per a fer turisme i no estar a València, on la gent torna a eixir al carrer hui per a protestar per les retallades que aplica el govern de Fabra”.

El parlamentari valencianista ha declarat que, actualment “el Consell no està pagant la seua part dels programes de creació d’empreses de base tecnològica (CEBT), el de foment de la I+D per a PIMEs i el programa EXPANDE centrat en la innovació, tots ells amb finançament de la Unió Europea. El primer que ha de fer el govern de Fabra és pagar el que deu als emprenedors i xicotetes i mitjanes empreses valencianes abans de prometre noves ajudes que no sap si podrà pagar amb una clara falta de credibilitat”.

Des de Compromís s’han presentat una sèrie de preguntes parlamentàries a Les Corts Valencianes per a què el Consell explique quan pensen abonar estes ajudes. També, Ferri ha assegurat que la situació és “molt delicada i, per tant, és més important treballar seriosament i no eixir de viatge per a fer-se fotografies per justificar les excursions a l’estranger”.