Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha demanat al conseller de Sanitat, Luis Rosado, que explique “per què el seu departament no va fer públic que al mes de maig es va detectar un nou brot de legionel•la i quatre possibles contagis a l’hotel on ara s’han detectat nous casos d’infeccions i on van morir tres persones per contagi en febrer”.

“Atesa la gravetat de l’assumpte, és precís que Rosado comparega i explique immediatament per què la Conselleria no va donar a conèixer que el Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties detectà este nou brot i alertà del risc de contagi”, ha indicat Mollà.

La diputada de Compromís ha considerat que “si Sanitat tenia coneixement d’este perill i no va informar al respecte estaria incorrent en una negligència, doncs el centre europeu ja li va advertir de que les persones que s’allotjaren a l’hotel des d’abril havien d’estar informades sobre la presència d’esta bactèria”.

“No ens serveix de res que l’alcalde de Calp, César Sánchez, escenifique l’allotjament en l’hotel afectat si després ni ell ni els seus companys a València informen correctament sobre el brot, una qüestió en la que el Govern valencià ha de ser absolutament transparent per evitar que es genere cap perill per als usuaris”, ha considerat Mireia Mollà.

La diputada de Compromís ha exigit a Rosado que “aclare esta qüestió i que indique per què no es va tancar l’hotel fins el 3 de juliol si els primers casos de legionel•la es van detectar el 25 de juny”.