Bota al contingut principal

Mònica Oltra va preguntar el passat mes de juny al conseller Rosado sobre el termini de finalització d’unes obres que vénen des de l’any 2008. En la seua intervenció, el titular de Sanitat assegurava que el centre auxiliar d’Orriols no tancaria, cosa que si que ha passat per estar en un edifici amb problemes d’aluminosi. Oltra també reconeix la dedicació i la vocació de servei dels professionals sanitaris, que treballen per les vesprades per atendre als usuaris.

València, 16 de juliol de 2012

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mònica Oltra, considera que la Generalitat “està incomplint amb la ciutadania d’Orriols i Torrefiel, posant en perill la seua atenció sanitària per no haver finalitzat el centre de salut d’Orriols, per saturar el centre de Torrefiel amb 11.000 pacients més i per no saber donar solucions ni amb la paraula donada en les Corts per part del conseller, qui en el mes de juny i contestant una pregunta formulada pel nostre grup, assegurava que no tancaria el consultori auxiliar d’Orriols”.

Oltra va portar les reivindicacions d’Orriols a les Corts el passat mes de juny perquè la situació “és molt greu perquè 26.000 persones de la ciutat de València dels barris d’Orriols, part de Torrefiel i Sant Llorenç no tenen un centre de salut, que esperen des de que l’alcaldessa i l’aleshores conseller Cervera es feren la foto posant una primera pedra en l’any 2008 i declarant que el nou centre de salut estaria fet en 18 mesos. Evidentment, el PP ha perdut la noció del temps perquè 48 mesos no són 18, i eixa llarga espera ha provocat una diàspora de pacients que satura el centre de Torrefiel, provoca un caos terrible que afecta als treballadors i treballadores de la sanitat pública i, com no, als pacients”.

La portaveu adjunta de Compromís ha lamentat que amb notícies com estes, “queda ben clar que la salut i el benestar de les persones no estan en la llista de prioritats dels governs de Rita Barberà i d’Alberto Fabra. Per això, el tancament del consultori auxiliar d’Orriols, per això no s’acaba mai l’obra del nou centre, per això es tanca la Fe antiga i s’obliga als veïns d’una punta de València a desplaçar-se a l’altra banda de la ciutat per anar a l’hospital i per això, la incompetència del govern del PP satura el centre de salut de Torrefiel”.

Des de Compromís han recordat que en el debat de les Corts, el conseller Rosado va assegurar a Mònica Oltra que el nou centre de salut d’Orriols “estarà aproximadament en deu mesos, si va tot bé”. Segons la parlamentària de la coalició valencianista, progressista i ecologista, “quan es tracta de la salut de milers i milers de persones no podem deixar la solució als problemes ni al destí ni a si anirà tot bé. Tal com li vaig dir en el debat al conseller, és molt recomanable que es facen menys fotos i que posen més fets damunt de la taula, pel bé de tota la societat”.

També, Oltra ha volgut fer un reconeixement al personal sanitari i administratiu que treballa al centre de salut de Torrefiel perquè, “malgrat que els han retallat el sou, que els deixen sense pagues i que pateixen la ineptitud i la incompetència del govern del PP, ells estan fent hores extres que no cobren i atenent a les persones per les vesprades demostrant així la seua professionalitat i la seua vocació de servei a la ciutadania, de la qual cosa podrien aprendre’n i molt els consellers i el mateix president de la Generalitat”.