Bota al contingut principal

• Morera: “l’Algarrobico valencià hauria de desaparéixer per a la recuperació del nostre litoral”

El síndic de Compromís, Enric Morera, s’ha referit hui a la sentència del Tribunal Suprem contra els permisos de construcció de les dos torres d’edificis ‘Gemelos 28’ de la Punta Llisera en el Racó de l’Oix a Benidorm.

Morera ha recordat que la seua formació interposà el 2009 un recurs administratiu contra la decisió del Ministeri de Medi Ambient de no continuar amb el procés d’expropiació dels terrenys on s’han construït estos edificis. Segons Morera “recorreguérem una decisió injusta del Ministeri, en aquell temps governat pel PSOE, que feu marxa enrere a l’expropiació per ser massa cara i precisament el passat 5 de juliol, el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, ara amb el PP, ens respongué a eixe recurs llavant-se també les mans i deixant entreveure que l’expropiació seria molt cara”.

“Doncs bé, només uns dies després d’esta resposta del Ministeri el Tribunal Suprem ha tombat els permisos de construcció d’estos edificis. Quan des de Compromís presentàrem este recurs era factible expropiar, era allò que calia fer perquè haguera sigut una solució positiva per a Benidorm i per al litoral valencià”.

Per a Morera “és lamentable comprovar com una vegada més tant per al PP com per al PSOE no hi havia diners per al poble valencià i així van deixar que es produïra eixe atemptat contra el nostre patrimoni litoral”.

En la cronologia del procés administratiu que ha portat a la construcció d’estes torres comprovem com la responsabilitat ha estat compartida tant pel PP com pel PSOE. Els socialistes arribaren a prometre durant la campanya electoral de les generals de l’any 2008 que expropiarien eixos terrenys per a què no es construïren els edificis però després de revalidar el govern desistiren de fer-ho. “Ara la solució és mes cara per culpa de la incompetència d’uns que van dir que farien una cosa i que no la van fer i també per la decisió d’un Ministeri, l’actual, que s’ha esperat sense fer res a una decisió judicial”.

“Des de Compromís exigim el compliment immediat de la sentència, considerem que actuacions urbanístiques que cimenten tota la costa danyen el turisme de qualitat. La justícia ha parlat i l’Algarrobico valencià hauria de desaparéixer per al benestar de tots i la recuperació de la nostra costa i el nostre litoral”, ha conclòs Morera.