Bota al contingut principal

El portaveu del grup parlamentari Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha mostrat el total suport de la coalició a les mobilitzacions i a la vaga dels treballadors i treballadores de RTVV en contra de l’ERO que vol acomiadar a més de 1.200 persones. Segons Morera, “amb la proposta que defensa el PP sols tenim clar una cosa: Que el PP ha aconseguit els seus objectius a la radiotelevisió pública i que eren castellanitzar-la al màxim, externalitzar els programes en productores afins i mantindre als seus col•locats en els càrrecs directius que no afecta l’ERO”.

Des de Compromís consideren que la proposta dels sindicats, “és la que ha d’escoltar la direcció i la que ha d’imposar si cal el Consell, perquè cal que es respecten els llocs de treball de persones que han aprovat una oposició i també d’aquells professionals que treballen des de fa molts anys en la ràdio i en els canals de televisió públics”.

De fet, el representant de Compromís en el Consell d’Administració de RTVV, Rafa Xambó, ha estat present tot el matí en les mobilitzacions dels treballadors de l’ens audiovisual per a donar el total suport de la coalició a les reivindicacions dels treballadors i treballadores. Xambó ha insistit en que l’expedient “no sols és il•legal, sinó que també és immoral perquè no existeix cap negociació i perquè la direcció de RTVV no està fent cas als sindicats, que han demostrat amb un parell d’exemples pràctics que la producció pròpia és molt més barata que externalitzar la producció però clar, si es fa a la casa ja no guanyen diners les empreses dels amics dels qui tots sabem”.

Xambó també considera que que un dels principals problemes de l’ens són “els directius, que no coneixen la seua pròpia empresa, no saben qui treballa ací, qui no i que, en compte de fer una radiotelevisió viable i al servei de les valencianes i els valencians, sols es limiten a seguir les directrius polítiques del PP per despatxar a 1.200 persones”.