Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, s’ha congratulat “de la decisió del Tribunal Suprem que considera no legals els convenis de concertació dels governs autonòmics amb aquells centres que incomplisquen la llei en el tema de la discriminació de sexes, escolaritzant separadament els xics i les xiques”.

En aquest sentit, Pañella ha declarat que “des de Compromís duem molt de temps denunciant el fet que el govern valencià concertara amb centres privats d’educació que incompleixen aquest precepte constitucional, i proposant la seua retirada; és el cas, sense anar més lluny, dels dos centres que l’Opus Dei manté a la nostra província, concretament a la localitat de Betxí. Ara, la sentència del Suprem és clara i inqüestionable: “S’exclouen els centres d’aquestes característiques de la possibilitat de concertar amb l’administració competent el seu finançament amb fons públics, en aplicació de la Llei Orgànica d’Educació, aprovada el 2006”.

El diputat de Compromís li ha exigit al govern valencià “que siga conseqüent, aplique immediatament la doctrina del Suprem, i retire la concertació signada amb aquests centres discriminatoris. I, ja posats, li demanem que destine els diners que s’estalviarà a l’educació pública, com seria la seua principal obligació, però de la qual se’n desentén tant el govern valencià del PP. Imaginem que els sindicats del sector, que també havien denunciat sovint aquests acords, li exigiran ara igualment la retirada, i si cal ho faran per la via dels tribunals. Per això seria bo que el PP valencià es deixara de voler plantar cara a la legalitat, com està fent repetidament amb el tema de la unitat de la llengua que parlem els valencians, i es deixara de recursos que no pot guanyar i que l’únic que fan és augmentar la despesa de diners que es gasta inútilment, i que cal recordar que no provenen de les seues butxaques, sinó dels imposts que paguem tots els valencians”.