Bota al contingut principal

L’actuació generarà la creació de dos llocs de treball i no tindrà cap cost per a les arques municipals

 

El Regidor de Medi Ambient destaca que s’han tingut en compte la contaminació o els efectes sobre la fauna i els éssers humans

 

L’Ajuntament d’Ontinyent estalviarà 70.000 euros anuals en electricitat gràcies a la col·locació de 1.337 bombetes LED a l’enllumenat públic, en substitució de les actuals de vapor de sodi d’alta pressió. El regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada, responsable de la gestió de l’enllumenat, ha explicat que l’actuació tindrà un cost de 217.000 euros, dels quals 145.000 estaran subvencionats per la Diputació de València dins del Pla d’Eficiència Energètica, tot i que la resta no hauran d’eixir de les arques municipals: “Els 72.000 euros restants podem descomptar-los de l’estalvi energètic que generarà el primer any d’ús de les noves bombetes, o bé podem incloure’l en el Pla Provincial d’Obres i Serveis de 2013, però en qualsevol cas no l’haurà de pagar l’Ajuntament”, explicava el regidor.

 

Quesada ha explicat que a l’hora d’adjudicar l’actuació, que començarà a fer-se efectiva al mes de gener, des del Departament de Medi Ambient s’ha fet un procés de baremació i puntuació de les empreses, al qual “un dels aspectes més importants ha estat la responsabilitat sociocorporativa de les mateixes, l’anomenat bé comú del que ens parlava fa uns mesos a Ontinyent Christian Felber”, destacava. D’aquesta manera, s’ha aconseguit Millores com la generació de dos llocs de treball com a gestor telefònic i la possibilitat de contractar a una empresa local per al canvi de les bombetes.

 

Els requisits per a optar a estos llocs es troben a la web de l’Oficina de Promoció Econòmica, www.promeco-ontinyent.es podent enviar-se currículums fins aquest dimarts a [email protected]. De les 1337 bombetes, 1095 seran d’enllumenat cenital, concentrant la llum de dalt cap avall, mentre que les 242 restants seran sense llum cenital, per evitar la contaminació lumínica de l’hemisferi nord.

 

El Regidor de Sostenibilitat afegia que “s’han tingut en compte aspectes com la contaminació o l’afecció als éssers humans i als animals, i hem tingut cura de tots els detalls per tal d’aprofitar al màxim l’actuació d’una manera responsable i sostenible”, destacava. Les bombetes de vapor de sodi retirades, però encara funcionals, seran reutilitzades en altres punts de la xarxa pública d’enllumenat, amb l’objectiu d’obtenir el màxim estalvi i grau d’eficiència possible.