Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, finalment no ha signat el recurs d’inconstitucionalitat contra el decret del govern de no actualitzar les pensions davant el veto proposat per PSOE i UPyD  cap a la formació AMAIUR. Segons ha explicat Baldoví, “estem totalment d’acord amb el text del recurs, esperem i desitgem que la justícia siga ràpida i efectiva i que el Tribunal Constitucional pose en el seu lloc a Mariano Rajoy. Però no hem volgut signar perquè entenem que una acció conjunta de tota l’oposició no pot deixar fora a un grup polític, com han fet PSOE i UPyD,  en aplicar un veto que avui no tenia cap sentit”.

Segons Baldoví, “el PSOE hauria de ser més intel·ligent i acceptar el suport de totes les forces de la cambra per a reconduir la seua praxi política, la de recolzar el fraudulent rescat de la banca i l’austericidi mitjançant un control de la despesa pública que empara l’actual baixada de salaris a funcionaris i la produïda al maig de 2010 pel govern Zapatero. Quan deurien de  liderar una altra manera de fer política han introduït un element de distorsió que no té res a veure amb els pensionistes”. I així expressa que “com el nostre concurs no és necessari, ens apartem de qui veta tot i que estem d’acord amb el recurs i mirarem la manera d’arribar també al Constitucional per a defensar els drets dels pensionistes”

De fet, en la seua intervenció en el parlament, el diputat de la coalició ha sigut molt taxatiu i ha acusat al govern de Mariano Rajoy de “superar-se una vegada més en el mal art de mentir. Després de molts decrets per a pujar l’IVA, per a abaratir els acomiadaments, pujar l’IRPF, retallar en educació i sanitat, suprimir la paga extra dels funcionaris, ara li ha arribat el torn als pensionistes, a els qui va prometre abans i després de la campanya electoral que l’últim que faria seria tocar les pensions. I, al final, la gran mentida ha eixit a flotació i avui el govern de Mariano Rajoy, amb el suport dels vots del PP en el Congrés, han donat una dura destralada a milers i milers de persones, que veuran com les seues pensions, en alguns casos miserables, no es revisen mentre que el cost de la vida puja dia a dia”.

Baldoví li ha retret al govern de Rajoy que, una vegada més, “ha aconseguit unir a tota l’oposició contra les mesures injustes d’un executiu que castiga dia a dia als ciutadans que no tenen la culpa de l’escenari econòmic que vivim. Van aconseguir que ens posàrem d’acord per a votar en contra d’uns pressupostos irreals, retallats i antisocials i ara també han aconseguit que ens posem tots d’acord per a votar en contra de la no revaloració de la pensions, una cosa que s’aplicarà, de moment, perquè s’ha aprovat amb la injusta majoria absoluta del PP. Però amb aquesta nova mentida de Rajoy feta realitat, avui sabem que aqueixa injusta majoria parlamentària que està cometent tantes injustícies ha començat  a devaluar-se per a acabar perdent el poder que li van donar els ciutadans, als quals defrauden dia a dia”.