Bota al contingut principal

 

  • La Universitat de València ja ha confirmat que en cap cas procedirà a la cancel·lació de matrícules d’estos alumnes

 

El grup parlamentari Compromís ha remés un escrit als rectors de les universitats públiques del País Valencià per a demanar-los que facen les gestions oportunes per a què la problemàtica d’impagaments de beques que estan patint molts estudiants valencians no supose l’anul·lació de matrícules dels afectats.

 

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha assenyalat que este escrit ve motivat perquè en la recent resolució de les beques de la Generalitat per a la realització d’estudis universitaris del curs 2011-2012, centenars de joves s’han quedat finalment sense beca, mesos després d’haver sigut notificats que es trobaven entre els beneficiaris. Ara, s’exigeix a aquests estudiants que s’han quedat sense beca què efectuen el pagament de la matrícula del curs passat amb l’amenaça de cancel·lació de matrícules si no ho fan. A esta problemàtica de les beques de la Generalitat s’han sumat també problemes de gestió de les beques del Ministeri d’Educació”.

 

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ja ha contestat l’escrit de Compromís confirmant què en cap cas esta universitat emprendrà accions administratives de cancel·lació de les matrícules d’aquests estudiants. Així mateix el rector informa en la seua resposta de l’esforç que la Universitat de València ha realitzat per a l’increment de beques pròpies en este curs amb les quals s’ha solucionat la situació d’una part dels estudiants als que finalment se’ls van denegar les beques de la Generalitat.

 

Des de Compromís s’emplaça a la resta d’universitats a què seguisquen l’exemple de la Universitat de València i desistisquen de qualsevol acció d’anul·lació de matrícules per a estos estudiants afectats per les retalles en beques que ha realitzat el govern del PP.

 

Segons Ferri “tota esta problemàtica és causa directa de l’atac del govern del PP a l’ensenyament públic i a la igualtat d’oportunitats de les persones amb menys recursos. Després de les retallades i de l’augment de les taxes universitàries, han deixat sense beca a centenars d’estudiants, abocant-los a la incertesa de si van a haver d’abandonar els seus estudis per no poder pagar-los”.