Bota al contingut principal

El representant a proposta de Compromís al Consell d’Administració de RTVV, Rafa Xambó, ha tornat a la Ciutat de la Justícia de València, acompanyat pel portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera i una procuradora per a presentar un recurs contenciós administratiu contra el decret 182/2012 del Consell de la Generalitat Valenciana pel qual es designa a Alejandro Reig com a suplent del director general de RTVV, perquè eixe nomenament s’ha produït sense que s’aprovara al Consell d’Administració de l’ens.

Segons ha explicat Xambó als mitjans de comunicació, minuts abans de presentar el contenciós, “l’acció que he fet hui com a conseller i amb l’empara del grup que m’ha proposat per a tal càrrec, no és un altra que portar a la justícia una il•legalitat que no podem permetre. No es pot nomenar un director general suplent sense passar per un Consell d’Administració i eixa persona, triada pel Consell d’Alberto Fabra per a ser un exterminador de professionals, no té cap potestat legal per acomiadar als treballadors de la casa, com ha fet en els darrers dies”.

Al recurs presentat per Xambó, el conseller a proposta de Compromís exigeix que es respecte el seu dret com a membre del Consell d’Administració de RTVV per a poder triar el director general. També, el representant de Compromís planteja a la sala del Contenciós-Administratiu del TSJCV el dubte jurídic existent a l’hora de la tria d’un director general de RTVV per l’existència de dos lleis diferents, encara que Xambó apunta a que el decret del Consell al qual s’ha presentat el recurs “aplica la llei de 1984 i, per tant, és el Consell d’Administració l’òrgan que ha de proposar el nomenament i el cessament dels directors generals”.

Per tot això, el recurs presentat per Xambó demana que es declare nul el decret del Consell pel qual es nomena a Alejandro Reig com a director general de RTVV i, per tant, també es demana la nul•litat de totes les accions que haja adoptat Reig en el període de temps que “ha exercit fraudulentament el seu càrrec, incloent l’extinció de la relació laboral dels treballadors de la ràdio i de la televisió públiques valencianes que depenen de l’ens”.

Atesa la urgència del tema, des de Compromís també s’han proposat unes mesures cautelaríssimes, per les quals el tribunal ha de suspendre l’eficàcia del nomenament del director general suplent de RTVV així com també suspendre tots els acomiadaments que s’han produït en els darrers dies i que han estat dictades per Reig. També, en eixes mesures es demana que, en compliment de la llei, siga director general de l’ens el president del Consell d’Administració, fins que es trie pels conductes legals el nou director general.

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, també ha afegit que ha demanat una reunió urgent de la comissió de control de RTVV al parlament valencià perquè, segons Morera, “és una desvergonya absoluta el que està passant a la nostra cambra autonòmica, perquè el PP està paralitzant per complet l’activitat parlamentària i fan tot el possible per impedir que l’oposició puga exercir correctament les seues tasques de control i de fiscalització del govern valencià. Hem demanat en reiterades ocasions la reunió de la comissió de RTVV, hem demanat compareixences del director general fugat, i el PP de Fabra sols ha fet que protegir i encobrir als directius culpables de la desfeta econòmica i professional de RTVV”.

Morera ha tornat a reafirmar el total suport de Compromís “als treballadors i treballadores de RTVV, als grans professionals que volen fer una televisió i una ràdio dignes, pròximes i en valencià i que no poden per culpa de la manipulació política i les ànsies de deformar la realitat del PP valencià. No volem perdre uns mitjans públics que són del poble valencià i que s’han pagat amb els diners de les valencianes i els valencians i que haurien d’estar al servei del nostre poble, de la nostra cultura i de la nostra llengua i que, amb el pla d’aniquilació orquestrat pel PP de Camps i ara Fabra, volen reduir la nostra radiotelevisió a uns tristos mitjans que emetran programació feta per productores de fora i, segurament, d’amics de qui tots ja sabem”.