Anar directament a les notícies

Baldoví sol·licita una compareixença del ministre perquè explique els indults a conductors condemnats per delictes contra la seguretat vial

Publicat el en Llibertat i Igualtat

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha sol•licitat la compareixença del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, perquè explique la política d’indults del govern central respecte a conductors condemnats per delictes contra la seguretat que s’han saldat amb víctimes mortals. Baldoví ha realitzat aquesta petició després de conèixer-se el cas de l’indult del conductor kamikaze que va provocar la mort d’un jove d’Alzira en l’AP-7 i que només ha estat a la presó deu mesos, tal com ha denunciat la família del jove mort.

Segons Baldoví, i en honor de la transparència, “és necessari una compareixença urgent del ministre de l’Interior, perquè la mesura de gràcia concedida pel ministre de Justícia s’ha tractat en un Consell de Ministres i s’ha aprovat en eixe òrgan. No és de rebut que després es gasten milers i milers d’euros en campanyes de publicitat sobre seguretat vial o que les forces de l’ordre intensifiquen la seua pressió als conductors quan després es produeixen els indults a condemnats per delictes contra la seguretat vial amb bastant facilitat, ja que des de gener de l’any passat ja en van sis”.

Per al diputat de Compromís, “sense entrar que el fill del ministre de Justícia treballa en el bufet que ha defensat al conductor indultat, contra la voluntat de l’Audiència Provincial i de la Fiscalia, ens preocupa i molt que el govern aplique la mesura de gràcia amb tanta facilitat, més ara quan en la presó de Segòvia tenen a un dirigent del PP, acusat de provocar la mort de dues persones a Cuba i que tan aviat com ha arribat a Espanya ja compta amb la mesura de gràcia del tercer grau i, no dubtem, que davant tanta magnanimitat concedint indults a conductors acusats, no siga Carromero el pròxim a gaudir d’eixe perdó”.

  • remigio III

    Espagnistan. Açò es Espagnistan. El PP s'ha carregat totalment l'entelèquia "españa" i ha creat Espagnistan. Un Espagnistan feudal, on els delinqüents , si son servidor del rei (PP) no son condemnats . Deuríem començar a preparar els trastos per a seguir a Catalunya . En este femer franquista, ja no es pot ni respirar humanament. Indultats els terroristes grisos catalans de torturar un pres. Eliminat Garzón, diàriament apologia del terrorisme estatal.. Que podem esperar d'un poder que emana de la sang vessada dels defensors de la legalitat republicana. Que podem esperar de una capital on el tamayazo, el botellazo y el gallardonazo han imposat el dit per damunt de la democràcia. Si algun dia Barcelona es la capital Espanya , serà una realitat .

  • PERE

    Probablement dóne una mica de llum per a explicar l'indult, conèixer el nom del delinqüent indultat (recorde que les sentències són públiques) i el seu lloc de treball. Segurament amb aquestes dades es possaria més de manifest la injusticia i arbitrarietat (que no la il.legalitat) de l'indul.
    Salut !