Bota al contingut principal

El govern de Pedreguer, vista la situació d’emergència que durant els últims anys estan vivint moltes famílies del poble i atès que les mesures que adopta el govern espanyol i l’autonòmic no donen el resultat esperat, sinó tot el contrari, va mamprendre a finals del 2012 una sèrie de mesures per pal·liar aquesta situació.

En primer lloc, es va decidir destinar els diners de l’enllumenat nadalenc a donacions per CARITAS parroquial (1.000 €) i la residència Nostra Senyora del Carme (500 €), al mateix temps que s’obria una bossa d’ajudes socials a la que finalment s’han acollit 25 xiquets, en forma d’ajudes per llibres i material escolar, matrícula en l’escola de música, guarderia o escoles esportives (la quantitat final ha pujat a 4.726,11 € i han pogut gaudir de l’ajuda tots els que l’han demanada).

D’altra banda, i abans de tancar els pressupostos de 2012, es va assignar la quantitat de 4.400 €, de la partida de Benestar Social a ajudes d’emergència, que no podia cobrir el que assigna la MASSMA.

Independentment d’això, i aprofitant la redacció dels pressupostos de 2013, i d’acord a allò decidit en les assemblees del primer programa de Pressupostos Participatius, s’han aprovat dues partides socials: una per fomentar l’ocupació i l’altra per despeses de benestar social, aquesta última amb un augment del 90 % respecte a l’any anterior (amb un total de 38.000 €).

 

Pel que fa al taller, començarà el proper març, durarà 6 mesos, se’n podran acollir 20 persones del poble i està dotat amb 52.440 €.

 

Amb tot i això, des del govern municipal afegeixen que durant l’any se seguiran buscant solucions al gran problema dels pedreguers, que és la falta de feina. Apunten com exemple l’associació “Ses Valls de Retrobament” i l’agermanament amb el poble mallorquí de Petra, que pot rellançar l’economia cultural i turística del poble.

 

Des del govern han volgut aprofitar l’ocasió per donar suport a aquells consorcis comarcals que han treballat i treballen pel benestar social i el foment de l’ocupació a la comarca, el CREAMA (de fet, a hores d’ara és l’únic municipi, que amb Pego, s’ha posat al corrent en els pagaments mensuals) i la MASSMA, la funció de la qual s’ha vist, per raons alienes al seu funcionament, posada en dubte.