Anar directament a les notícies

Compromís denuncia que Educació es nega a informar de les deficiències dels col·legis públics

Publicat el en Educació i Cultura

El diputat de Compromís, Josep Maria Pañella, ha denunciat hui que la Consellera  d’Educació, Maria José Català es nega a informar sobre la relació de centres educatius que presenten deficiències en les seues instal·lacions.

Després de l’afonament del terra d’un col·legi de Santa Pola el passat més de gener i d’altres greus desperfectes que han afectat a l’activitat docent d’altres centres com ara el cas del CEIP Carlos Sarthou de Vila-real, l’IES Lluís Vives de València i l’IES Rei Jaume I d’Alzira, la Conselleria d’Educació anuncià que anava a revisar amb urgència l’estat de tots els centres públics.

Segons ha assenyalat Pañella “tenim constància que Educació ja disposava abans dels fets ocorreguts a Santa Pola d’informes dels inspectors que acreditaven més de 200 deficiències en els centres públics en què també s’instava a l’administració a prendre mesures al respecte. Des de Compromís hem reclamat l’accés a estos informes presentats pels inspectors d’educació encarregats d’avaluar els riscos dels centres, cosa a què Català s’ha negat dient que la seua conselleria està realitzant ara mateix un pla de revisió dels centres”.

Per Pañella “és vergonyós que des del govern del PP s’oculte esta informació sobre les deficiències en els centres educatius que ja estan constatades, a més resulta molt greu que a estes alçades encara no estiga acabada la nova revisió de centres que Català anuncià que es realitzaria de forma urgent”.

Segons Compromís problema de fons es que la Conselleria d’Educació no té tècnics propis de prevenció de riscos que puguen avaluar l’estat dels centres educatius. Des del 2012, els 20 tècnics del servei de prevenció de riscos de la conselleria d’educació han passat ser del INVASSAT (Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball).

“Les retallades en Educació estan posant en perill la seguretat dels alumnes i del personal docent. Els casos de Santa Pola, Vila-real, València i d’Alzira en són una bona mostra. Ja no només es deteriora la qualitat en l’ensenyament, el propi estat del centres públics també són objecte de menyspreu i manca d’atenció per part del govern del PP”, ha assegurat Pañella.