Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera (BLOC), considera que és molt greu la rectificació de la consellera Sánchez de León al conseller de Governació, Serafín Castellano perquè “el desautoritza i el deixa sense credibilitat per al present i per al futur”. Morera ha recordat que la sentència de l’estatut de Catalunya “ja ha estat publicada i fer parlar de desconeixement del seu contingut és voler fugir d’un debat que va crear el president Camps amb la famosa clàusula que la portaveu del Consell ha declarat inútil hui mateix”.

Segons Morera, “l’Estatut suposa, malgrat les retallades que ha patit, novetats en matèria de competències autonòmiques i el vice-president Gerardo Camps es va comprometre en seu parlamentària, en el debat sobre el nou model de finançament autonòmic, a demanar al Consell Jurídic consultiu un dictamen una vegada coneguda la sentència. Va manifestar que el Consell havia decidit esperar a la sentència per a proposar les reformes que milloraren el text valencià. Ara la portaveu del Consell dóna una altra versió”.

Segons arreplega el Diari de Sessions de les Corts Valencianes, Gerardo Camps digué en la Diputació Permanent celebrada el 23 de juliol de 2009:

“Señor Morera, los niveles de inversión que están blindados en algunos estatutos de autonomía no son financiación autonómica, no son financiación autonómica.

Podemos esperar a que el Tribunal Constitucional diga si esa disposición adicional de algunos estatutos es constitucional o no, y emplazo a esta cámara a que si el Tribunal Constitucional dice que esas disposiciones adicionales que blindan nivel de inversión del presupuesto general del estado en alguna comunidad es declarada constitucional, traigamos una reforma del Estatuto a nuestra cámara y pongamos una disposición exactamente igual, ya que el Gobierno de España no nos quiere reconocer la situación de pacto si no le obligamos a través de nuestra propia norma”.

El parlamentari valencianista ha assegurat que ahir, Serafín Castellano “parlava en nom del Consell, per garantir que els valencians havíem d’accedir als mateixos privilegis que els catalans. En vint-i-quatre hores, els catalans ja no tenen privilegis i sense conéixer la sentència segons la consellera, s’afirma que no cal reformar l’Estatut”.

El PP va afirmar per boca de Gerardo Camps que si el Tribunal Constitucional considerava correcta la disposició sobre inversions territorials garantides, en cada pressupost de l’Estat, aplicaria la clàusula Camps. “Ara sembla que renuncien que es reclame a l’Estat el mateix tracte que tenen catalans i andalusos i això és un acte de covardia d’un Consell que s’amaga de reclamar el que ens correspon a les valencianes i els valencians”, segons Morera.