Anar directament a les notícies

Compromís llança una campanya per informar a la ciutadania del deute il•legítim de la Generalitat

Publicat el en Economia i Ocupació

Compromís ha començat hui una campanya informativa sobre el deute il·legítim de la Generalitat Valenciana. Des de la pàgina web www.auditoria.compromis.ws, la coalició explica el concepte de deute il·legítim, que són tots els diners que la Generalitat Valenciana ha injectat per a finançar i/o equilibrar el dèficit (pèrdues) de la negligent gestió de les seues empreses públiques mitjançant ampliacions de capital (adquisició d’accions o participacions) i també els diners prestats a tercers sense que facen res perquè els retornen.

Segons les dades de Compromís, el deute il•legítim de la Generalitat ascendeix a 2.942 milions d’euros entre capital i interessos. En altres xifres, eixe deute genera diàriament 500.000 euros d’interessos, que són 20.000 euros cada hora.

En la nova web de Compromís, es pot consultar i descarregar un informe de 21 pàgines, elaborat pel grup d’experts que forma la sectorial d’Economia de Compromís i en eixe document, s’explica com s’ha arribat a la situació de catàstrofe econòmica de la Generalitat i les conseqüències que pot tindre per a l’administració valenciana i per a la societat en general.

A banda de la denúncia, la coalició també llança una proposta, fer una auditoria del deute públic perquè sols d’eixa manera, es podrà determinar quin és el deute il·legítim concret de la Generalitat i, una vegada identificat, caldrà trobar els instruments legislatius per impedir que es torne a generar més i recuperar tot els diners que es puga. Tota la informació és pública a les liquidacions del Compte General de la Generalitat Valenciana.

  • remigio III

    Il·legítim. Hi ha alguna cosa legitima en este desgraciat país? La corrupció del govern ens ha portat a la corrupció ciutadana. Sinó com s'explica els vots a una/es formacions polítiques vingudes del franquisme amb tota la seva corresponent corrupció? Ací ofrenant noves glories a E-pana mentre ens abaixen els pantalons i en buiden el rebost.

  • job

    Ací el més ilegítim de tot és l'espoli fiscal i econòmic espanyol que ens roba més de 6.000 milions d'euros cada any. Robatori que de cessar, acabaria en cinc anys amb tot el deute dels valencians.
    El que passa és que és més fàcil carregar contra la dreta valenciana (impresentable i corrupta, no hi ha dubte) que contra el vertader enemic: l'estat espanyol.
    A vore si teniu collons o ovaris algun dia d'encetar una campanya que siga: "StopEspoliFiscalEspanyol", per exemple.

Imatge destacada
Economia i Ocupació TWITTER