Bota al contingut principal

El 30 d’Octubre de 2012, la Comissió d’Obres Públiques i Transports va aprovar per unanimitat de tots els grups parlamentaris una proposta de Compromís per a posar en lloguer els locals comercials de l’IVHSA que es troben des de fa anys en venda i sense ús. Concretament, i després de ser acceptada una esmena del Partit Popular, el text instava al Consell a “considerar l’oferiment de locals comercials de l’IVHSA en règim de lloguer i preus reduïts, amb especial atenció a emprenedors, xicotetes i mitjanes empreses que no compten amb cap local i iniciatives centrades en l’economia social”.

 

El diputat de Compromís en Les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha denunciat hui l’incompliment d’aquesta resolució per part del Consell i de l’Institut Valencià d’Habitatge cinc mesos després de ser aprovada. Segons consta en la pròpia pàgina web de l’IVHSA, en l’actualitat continuen en venda 88 locals comercials (34 en les comarques d’Alacant, 12 en les de Castelló i 42 en les de València) que sumen una superfície total de 14.091 m2.

 

Segons Ferri “la proposta va ser aprovada per unanimitat perquè és de sentit comú que si la Generalitat no pot vendre els baixos comercials, els pose en règim de lloguer. Així s’aconsegueix un triple objectiu: generar ingressos per a la Generalitat amb uns immobles que no aconsegueix vendre, donar l’oportunitat a milers de professionals i empreses que no poden permetre’s un local comercial i dinamitzar les àrees urbanes on estan situats”.

 

“Constantment, el Consell utilitza l’excusa de la falta de pressupost per a no dur a terme les propostes que fem des de Compromís. Eixa excusa queda invalidada amb una proposta que no costa un cèntim i que a més de generar desenes de llocs de treball, evitarà la degradació que pateixen actualment molts barris. No volem pensar que la consellera Bonig es nega a implementar esta proposta perquè va nàixer de Compromís. Necessitem un govern que pose als ciutadans per davant del seu sectarisme”.

 

El grup Parlamentari Compromís ha registrat una pregunta en Les Corts per a que la consellera Bonig explique les causes d’aquest incompliment.