Bota al contingut principal

El diputat de Compromís Josep Maria Pañella ha advertit de la possibilitat que els alumnes i llibreters, que van sol·licitar les ajudes per a la compra de llibres acadèmics d’aquest curs, potser que finalment no  les reben pese el recent anunci de la consellera d’Educació, Mª José Català, de que les beques estan apunt d’adjudicar-se.

“La Consellera ha anunciat que les beques s’adjudicaren a tan sols dos mesos que acaben els cursos acadèmics i sense dir si serà abans o després de la clausura dels cursos”, ha denunciat Pañella. De fet, la responsable d’Educació, Cultura i Esports es va limitar a dir que els alumunes no han rebut les beques de bonollibres perquè les sol·licituds o bé s’havien traspaperat, o havia estat un  error de per part dels centres docents. Per a Compromís “la manera d’evadir responsabilitats que té Català frega els límits de la ridiculesa. I més quan l’any passat la conselleria ja no va abonar ni a llibreters ni a alumnes d’ESO les ajudes que tenien tramitades i concedides”, ha criticat el diputat de Compromís.
 
En total el Consell deu ajudes a més de 238.000 mil estudiants valencians entre alumnes d’ESO, Primària i Educació Especial i, per això, el ha hagut d’obrir-se una nova línia en els pressupostos  per valor de més de 26 milions d’euros per a fer front als pagaments.
 
Per a Compromís “es tracta d’una conseqüència lògica de treballar sense el rigor necessari: sense calendaris ni dates límits. El que fa la consellera Català és limitar-se a improvisar i a exercir una política de pegats i pedaços” ha criticat Pañella.
 
Compromís ja ha anunciat que presentarà les iniciatives necessàries perquè el pagament de les beques s’efectue abans que acabe el curs el pròxim 21 de juny ja que “aquests impagaments suposen, per a moltes familiar, dinamitar l’educació dels seus fills perquè la situació econòmica de moltes famílies no permet pagar el valor del material escolar. I ni parlar cal de les repercussions d’aquests impagaments en el fracàs escolar” ha denunciat Pañella