Bota al contingut principal

El diputat de Compromís recorda que no és la primera vegada que fan açò: “Poc després d’aprovar-se el text estatutari, Camps ja va deixar clar que no volia crear la policia autonòmica que s’hi preveu al document”

El diputat de Compromís, Josep Maria Pañella (BLOC),ha declarat que “no entenem perquè PP-PSOE van introduir en la reforma de l’Estatut d’Autonomia Valencià l’anomenada ‘clàusula Camps’, que permet reclamar les competències que puguen assumir unes altres autonomies. I no ho entenem perquè ara, a l’hora de la veritat, quan el Tribunal Constitucional ha admés com a legals competències que Catalunya ha inclós en el seu Estatut i que els valencians i valencianes no en tenim, ara les dues forces estatals es neguen a dur a terme els passos necessaris per a reclamar-les. Els socialistes diuen que ara no toca, contradient el mateix text estatutari; i el PP va dir en veu baixa, per boca del conseller Castellano, que volia reclamar-les, però de seguida des de Madrid els van cridar a l’ordre, van obligar Castellano a rectificar les seues paraules”.

El diputat de Compromís ha dit que des de la seua formació política, “nosaltres estem per l’autogovern, per l’assumpció per la Generalitat de totes les competències possibles, sobretot d’un sistema de finançament com el que es reconeix en el text català, i que tant important seria per a millorar les disponibilitats econòmiques del govern valencià. Però ja ho hem vist, malgrat que ho preveu el mateix text estatutari, les dues formacions estatals miren cap a un altre costat i s’estimen més deixar passar una oportunitat tan favorable com aquesta de cara a millorar el nostre finançament. I no és aquest el primer exemple de negativa del PP a assumir les competències estatutàries. Recordem, per exemple, que l’Estatut vigent preveu una policia autonòmica valenciana, com els mossos d’esquadra, però que el president Camps va deixar clar des del primer moment que no pensava exercir-la, i per això no sabem per què va introduir la clàusula al text”.