Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha registrat una petició de compareixença “urgent” del director general de RTVV, José López Jaraba, “perquè explique la fallida econòmica en la que es troben les televisions i ràdios públiques que paguem amb els nostres impostos les valencianes i els valencians i que cada dia perden més audiència encara que això és fruit de la pèrdua de credibilitat que té RTVV fa molts anys per la constant manipulació, la falta de transparència i pluralitat i el poc respecte cap al joc democràtic del que han fet gala tots els directors i directores des de la creació de l’ens”.

El parlamentari valencianista vol que comparega el periodista madrileny perquè explique com s’està gestionant econòmicament RTVV, “després de saber el gran deute que té, de saber que deu moltíssims diners als proveïdors i de conéixer que el seu director general cobra un 25% més que el mateix president de la Generalitat. Açò és molt indignant en uns temps de retalls per la crisi que sembla que a tots no afecta per igual i que tots no fan els mateixos esforços”.

Morera ha recordat que el passat 23 de juny, les Corts Valencianes tingueren una sessió de control de RTVV, amb la destacable absència del director general de l’ens que havia de comparéixer “i no ho va fer, quan un director general de RTVV no té en la seua agenda una obligació més important que vindre a les Corts a donar comptes, perquè d’eixa manera compareix davant del poble valencià que li paga el seu sou”.

El secretari general del BLOC ha lamentat l’endeutament de RTVV “en despeses que no estan gens clares i no seria així si apostara per fer una televisió més pública i més valenciana, comptant amb les productores de la terra que fan coses atractives per a l’audiència. No podem oblidar que, mentre creix el deute de RTVV, moltes persones es quedaran sense treball per retall de les ajudes al doblatge en valencià. La gestió desastrosa de la nostra televisió ha fet que se’n vagen a l’atur els dobladors i també la nostra llengua, que cada dia és més menyspreada a RTVV”.

Des de Compromís han recordat que han fet propostes per a millorar la programació de RTVV sense èxit, perquè el PP, “amb por de perdre la valuosa maquinària propagandística que té, ha votat en contra”, segons ha recordat el síndic d’este grup, Enric Morera. Una d’estes propostes va ser la de fer un programa de debats d’actualitat, coordinat i dirigit per la Unió de Periodistes Valencians per evitar la manipulació de Canal 9. Ara, la formació que lidera Morera ha proposat fer un programa setmanal dedicat a la música en valencià, que en l’actualitat està marginada pels canals i emissores de RTVV.