Bota al contingut principal

La diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha valorat hui l’auto del jutge Pedreira que rebutja el recurs del Partit Popular contra la remissió de la rama valenciana del cas Gürtel al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Per a Oltra el jutge del TSJM deixa en evidència que l’estratègia del PP és provocar una batalla campal embrutant la causa amb totes les tretes que se li ocórreguen”.

“És molt significativa la desqualificació de Pedreira als informes i contrainformes que Francisco Camps està traient-se de la màniga per tal de fabricar la seua innocència”, ha assegurat la diputada ecosocialista.

“El President Camps i la cúpula del Consell i el PP estan molt nerviosos i és per a estar-ho veient el decurs d’este procés judicial que els acabarà assentant en la banqueta dels acusats”.

Per a Oltra “que el jutge Pedreira reclame prudència i ponderació al PP i els reprotxe per la inconveniència dels seus escrits fa pensar que no seria estrany que s’acabe expulsant al PP com a acusació particular del cas, ja que estan fent un ús poc correcte d’esta figura jurídica”.

“El fons de la qüestió és que la justícia manté que hi ha una connexió entre el delicte dels vestits i els que va remetre el TSJM, en concret delicte electoral, suborn, finançament il·legal i contra la Hisenda”.

“La no assumpció de responsabilitats de Francisco Camps, que hauria de passar per la seua dimissió com a President de la Generalitat, va a suposar que continuem assistint a un deplorable espectacle per part del PP acompanyat pel descrèdit que li va propiciant la justícia. El pitjor de tot és que Camps, en la seua caiguda, arrastra la imatge de la institució que representa i la credibilitat dels ciutadans i ciutadanes en la política”, ha conclòs Oltra.