Bota al contingut principal

Després de les reaccions del consell d’administració de la CAM al voltant del procés de fusió freda en què hi participa, el portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera (BLOC), ha lamentant que tant el líder del PP com de la delegació valenciana del PSOE no hagen “evitat una catàstrofe econòmica per al País Valencià com és la pèrdua de les caixes”. De fet, Morera ha felicitat les veus crítiques d’alguns destacats alcaldes socialistes, “que han dit el que no s’ha atrevit a dir mai Alarte en este tema del SIP amb el que hem perdut les dos nostres principals entitats”.

Morera ha recordat que des del primer dia, “nosaltres hem tingut una posició ferma en defensa dels interessos del nostre poble, uns interessos que passa per tindre unes caixes nostres i fortes, cosa que ara no tindrem”. Per al líder valencianista, “la pèrdua del control valencià de CAM i Bancaixa ha estat una prova més de la feblesa del president Camps i Alarte s’ha acabat d’esborrar d’un mapa on pràcticament no era visible”.

“Camps, Alarte i Luna, que parlaren de les virtuts del SIP de la CAM han quedat en evidència, perquè les tensions entre les entitats demostren que esta fusió no és tan bona com la pintaven i el que queda clar és que la CAM la manaran des d’Oviedo i Bancaixa des de Madrid. El pitjor de tot és que en este tema, Camps ens va mentir novament en les Corts Valencianes i al final hem perdut fins la camisa”, segons ha declarat el síndic de Compromís.

Per altra banda, la feblesa de Camps, segons Morera, “queda ben reflectida en les enquestes del CIS. Per molt que intenten fer ús de l’oracle del polp Paul, les enquestes parlen i la del CIS n’és ben preocupant: la meitat de les valencianes i els valencians enquestats no confien en el president de la Generalitat, veuen el nostre país com un país de corruptes i un número important d’enquestats qualifiquen com a regular la gestió d’un president que veuen poc eficaç i també, en una xifra preocupant, poc honrat”.