Bota al contingut principal

El síndic de Compromís i secretari general del Bloc, Enric Morera, ha registrat en Les Corts una bateria de preguntes en relació a la denúncia presentada pel l’enginyer agrònom Pedro Miguel Chome contra l’actuació forestal realitzada per la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Vivenda amb fons del Ministeri de Medi Ambient en un mont del municipi de  Bicorp i en què, al judici de l’enginyer, s’ha arrasat “una de las zones de bosc original més ric, estable i de  major valor ambiental i de biodiversitat” de la Comunitat Valenciana.

 

En concret Morera exigeix a Medi Ambient que explique “si el projecte d’actuació s’adapta al projecte original i amb quina finalitat s’ha arrasat vegetació adulta per a obrir una franja de més de 200 metres, i eliminar les savines, carrasques i ginebres”.

 

El portaveu de Compromís qüestiona també sobre com s’ha controlat i vigilat esta actuació realitzada per la Conselleria i si s’està d’acord amb la forma en que s’han executat les obres.

 

Segons Morera “d’acord amb la informació presentada per l’enginyer Pedro Miguel Chome la Conselleria hauria de paralitzar immediatament les obres d’esta actuació que encara queden pendents, de la mateixa manera exigim a la Conselleria que repare el dany ecològic causat”.

 

El projecte  denunciat compta amb un pressupost  de 1,2 milions d’euros, contemplava actuacions a Millars i Bicorp, tot i que els danys s’ han centralitzat en unes 160 hectàrees del mont del Santís (V-1067), gestionat per la Generalitat Valenciana a l’àrea de Bicorp. L’actuació forestal ha fet desaparèixer un bosc equilibrat i que en part està catalogat com a zona LIC (LLoc d’Interés Comunitari).