Anar directament a les notícies

Joan Ribó: “Si l’Ajuntament no aporta transparència al voltant de l’assumpte Laterne haurà de ser la justícia qui ho acabe investigant”

Publicat el en Economia i Ocupació

El candidat a l’alcaldia per Compromís per València, Joan Ribó, ha assegurat hui que “l’Alcaldessa Rita Barberà i l’anterior President de la Cambra de Comerç, Arturo Virosque han falsejat amb les seues signatures un document mercantil de forma reiterada durant quatre anys: El certificat on s’aproven els comptes del CeyD durant els anys 2006, 2007, 2008 i 2009 com consta en el Registre Mercantil. Qualificar açò d’esmena d’errors com s’ha pretés per part dels regidors del Partit Popular és, senzillament, intentar amagar la realitat d’un funcionament totalment anormal per part. Amb un raonament semblant els Senyor Fabra, per exemple, també  es podia haver equivocat a l’hora de fer les seues declaracions d’hisenda, alguns anys negatives malgrat tot el que sabem d’ell”.

 

Compromís per València lamenta també l’actitud xulesca del Primer Tinent d’Alcalde Sr. Grau al manifestar que no donava explicacions perquè no li donava la gana. Rebutgem i lamentem actuacions d’aquest tipus impròpies d’un càrrec públic i li volem recordar que la manca de transparència en política acostuma a anar estretament lligada als temes de corrupció. Qui no té res que amagar no li importa donar explicacions, no li importa la llum i els taquígrafs. En canvi els processos de corrupció sempre van acompanyats de manca d’explicacions, de foscor, de manca de transparència. Si li afegim la prepotència, aquest ha estat el comportament al·ludit.

 

Per a Ribó “si l’Alcaldia no dona les explicacions escaients de forma ràpida ens està indicant que darrere els comptes de CEyD i darrere de l’empresa Laterne s’amaguen aspectes que la justícia probablement haurà d’acabar investigant. Per exemple que ha passat amb els més de 200.000 € que va cobrar en 2008 aquesta empresa per treballs que no es van fer. Si no es van fer. Perquè es van pagar? Quin és el motiu vertader d’aquest pagament? O aporten la transparència que demanem o l’assumpte Laterne passarà a ser el cas Laterne en mans de la justícia”.

 

“La gent que vivim a València ens mereixem més transparència i claredat que la que han manifestat qui actualment la dirigeixen. La grandesa de la democràcia radica precisament en la llibertat d’informació. Llibertat a la qual precisament no han contribuït gens els que ens estan manant des de l’Ajuntament. D’altra banda, a València continuen faltant molts serveis essencials que l’Ajuntament no ha posat en marxa. Dedicar recursos quantiosos a empreses com a mínim dubtoses no és precisament, la millor forma de gestionar la nostra ciutat”, ha conclòs el candidat de Compromís a l’alcaldia.