Bota al contingut principal

L’Ajuntament d’Ontinyent estalviarà 70.000 euros anuals en la factura elèctrica gràcies a la col·locació de 1.337 bombetes LED a l’enllumenat públic de 34 parcs, jardins i edificis municipals. Esta actuació s’inclou dins del Pla de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació 2013, i permetrà donar treball a 2 oficials i 2 operaris electricistes durant 6 mesos.

El Regidor de Sostenibilitat d’Ontinyent, Fran Quesada, explicava que l’import total de la inversió que farà el consistori és de 105.000 euros aproximadament, una quantitat que es rentabilitzarà en 18 mesos, generant a partir d’eixe moment un estalvi de 70.000 euros cada any. Quesada explicava que els beneficis d’aquest projecte seran múltiples, “ja que a més de crear llocs de treball, que és l’objectiu principal d’aquest pla, obtindrem un important estalvi i a més a més reduirem la contaminació lumínica i les emissions de gasos d’efecte hivernacle, sense comptar la major durabilitat dels LEDS, que ens permetrà evitar costos de reposició”, destacava.

El canvi de bombetes de 1337 bombetes de 150 i 100 Wats per altres tantes de 45 i 27 Wats permetrà també garantir el compliment dels nivells lumínics mínims establerts pel Reglament d’Eficiència Energètica, i donaran una uniformitat a l’enllumenat que no es tenia amb l’actual sistema d’apagada i encesa de bombetes alternada amb un doble circuit.

El Regidor de Sostenibilitat afegia que “s’han tingut en compte aspectes com la contaminació o l’afecció als éssers humans i als animals, i hem tingut cura de tots els detalls per tal d’aprofitar al màxim l’actuació d’una manera responsable i sostenible”, destacava. Les bombetes de vapor de sodi retirades, però encara funcionals, seran reutilitzades en altres punts de la xarxa pública d’enllumenat, amb l’objectiu d’obtenir el màxim estalvi i grau d’eficiència possible.