Anar directament a les notícies

Compromís denuncia que el Consell lleva diners per a la promoció del sector pesquer per a pagar la visita del Papa

Publicat el en Economia i Ocupació

La Conselleria de Maritina Hernández també resta pressupost per a millorar les oficines comarcals i es destina a la fundació que paga encara les despeses de la trobada mundial de els famílies a València en 2006 i on participaren empreses de la trama de corrupció Gürtel, com també d’altres despeses del gran deute que té la Generalitat.

El diputat de Compromís Josep Maria Pañella (BLOC), ha denunciat este matí que la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha llevat diners de partides pressupostàries amb valor de 7 milions d’euros que, presumptament, anirien a pagar el deute que té la Fundació que encara deu diners de la visita del papa a València en l’any 2006 i també per pagar despeses diverses de la Generalitat.

 

Segons ha detectat Pañella, “han llevat 5 milions d’euros de la partida per a equipaments i reposició de les oficines comarcals de la conselleria, que passa de 6 a 1 milió i el cas més escandalós és el del Programa d’Ordenació i millora de la producció pesquera, que passa d’uns insuficients 2.354.000 euros a uns ridículs 354.000 euros. Segons la documentació, eixos dos milions que li lleven al sector pesquer són els que van a pagar els deutes que té la Fundación V Encuentro de las Familias”.

 

Per al parlamentari valencianista, “és vergonyós que una conselleria que sempre té un pressupost insuficient per a donar suport a un sectors productius tan importants com són la pesca,  la ramaderia i l’agricultura, ara resulta que en la recta final de l’any li retallen més encara les seues partides per a pagar el caos i el desastre econòmic d’una Generalitat endeutada per una gestió dolenta a més no poder”.

 

El també president del BLOC i president de la Comissió d’Agricultura en les Corts Valencianes considera que llevar-li 2 milions d’euros al sector pesquer, “és un insult si tenim en compte que el sector passa per un moment molt crític, amb la pujada del preu dels combustibles, la reducció de les captures, el problema dels preus i els préstecs que paguen. No té sentit que la conselleria faça un anunci en Canal 9 promocionant el peix valencià quan després no té diners per ajudar als pescadors, que estan totalment abandonats per la Generalitat Valenciana”.

 

Pañella ha criticat “la manca de valor de la consellera per a defensar als agricultors i als pescadors. Si jo sóc el conseller i em fan això, presente la meua dimissió perquè el que ha fet el Consell és un greuge molt greu cap a uns sectors que necessiten molta ajuda en estos temps de crisi i no que els retallen”.

 

I els agricultors, “també patixen la mateixa sort que els pescadors, perquè no s’entén com la conselleria permet que li lleven cinc milions destinats a les oficines comarcals, que són els punts d’atenció als llauradors dels nostres pobles, però sembla que és més important atendre els deutes generats per la visita del Papa i les empreses de la trama Gürtel que donar una atenció adequada als nostres agricultors”, ha declarat Pañella.