Bota al contingut principal

Ferri: “Reclamem al Consell que oferisca en lloguer social els habitatges buits de l’IVVSA”

El diputat del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha denunciat hui la nul·la credibilitat del Pla de Xoc en matèria d’Habitatge per donar solucions als desnonaments anunciat pel President Fabra el passat 18 d’abril en Les Corts, “ja que quasi un més després podem comprovar que ni tan se vol les vivendes buides de l’IVVSA s’han ofert en règim de lloguer social per a famílies desnonades”.

Segons ha assenyalat Ferri “les dades del propi Consell indiquen que en el nostre territori hi ha 2.000 demandants d’habitatges de promoció pública, les anomenades “socials” i que són patrimoni de la Generalitat”.

En l’actualitat, només cal entrar a la web de l’IVVSA, per a constatar què este organisme depenent de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient disposa de quasi un miler de vivendes buides, que no aconsegueix vendre, en tot el territori valencià, estos habitatges estan desocupats des de, en alguns casos, més de tres anys.

Per a Ferri “si el govern valencià tinguera vertader interès en solucionar el problema de l’habitatge posaria estes cases al servei d’aquella gent que ho necessita mitjançant un lloguer social. Si este govern tinguera autèntica voluntat política, podria ajudar a pal·liar la greu situació que travessen milers de persones del nostre entorn. Es tractaria de posar veritablement en marxa una política social de lloguers i utilitzar recursos que ja existeixen, cosa que el govern del PP no està fent per molts plans que anuncien”.