El diputat de Compromís diu que “volem saber per què aquesta entitat no ha cobrat encara eixos diners dels programes OPEA i TFIL, i quan els els pensen pagar”.
El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha presentat una pregunta parlamentària “al conseller d’Economia per a saber per què fa més de dos anys que l’associació PATIM no ha cobrat les ajudes dels programes OPEA i TFIL que els deu la Conselleria. I, sobretot, per a que ens diga d’una vegada quan pensen pagar-los. Perquè són programes subvencionats per la Unió Europea, i per tant volem que ens diguen si han rebut ja els diners d’Europa i, cas que siga així, què han fet amb ells”.
El diputat de Compromís ha recordat que “PATIM és una entitat sense ànim de lucre, dedicada a la prevenció i rehabilitació de les persones que es troben immerses en procesos de desintoxicació de diferents drogadiccions: com sap bé l’opinió pública castellonenca, l’entitat du a terme el seu treball d’una forma que ha merescut des de fa anys el reconeixement d’aquesta societat. I està clar que aquests enormes endarreriments en els pagaments que els deu el Consell entrebanquen de manera greu el seu treball, fins a l’extrem que es veuen obligats a cessar algunes de les seues activitats, i a acurtar el nombre de beneficiaris d’algunes altres. Per això no entenem aquests endarreriments tan perllongats dels pagaments que se’ls deuen, i no comprenem quin ordre de prioritats és el del Consell del PP quan deixa a la cua entitats com PATIM, amb un treball i uns objectius socials tan importants”.
Pañella ha insistit “una vegada més, en l’exigència que els formulem contínuament des de Compromís, que establisquen un calendari clar i públic dels pagaments que deuen a les diferents entitats, perquè aquestes puguen saber almenys a què atindre’s, i puguen fer els seus plans i les seues previsions de futur amb una mínima garantia de l’arribada a temps d’aquests diners. Perquè l’actual sistema de pagament, aparentment caòtic i improvisat, els genera una impossibilitat de preveure de manera racional les futures activitats, a banda que es presta a tota mena de pressions i a l’exercici d’influències per poder “passar davant” en el cobrament, un fet totalment condemnable i inadmissible”.