La coalició Compromís ha denunciat hui que el secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Antonio Redorat, amaga les factures i pagaments efectuats per la federació realitzats en la present legislatura, com és el cas del seu viatge a la Xina o l’adjudicació de les obres de la subseu de Castelló.
Segons es denuncia des de Compromís, mentre que allò habitual és que un regidor de qualsevol corporació local té accés i se li faciliten les relacions de factures que ha pagat el seu municipi amb el detall del concepte de la factura, data i del seu import, el Secretari General de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, ha bloquejat que se li faciliten a Compromís els llistats dels pagaments efectuats durant aquesta legislatura en els anys 2011, 2012 i 2013.
Per al portaveu de Compromís en la FVMP, l’alcalde de Muro, Rafa Climent, “aquesta postura que ha adoptat el secretari general ve a mostrar una manera de gestionar molt poc transparent, ja que si els gestors de l’entitat no tingueren res que amagar, allò normal seria facilitar una còpia de la relació de pagaments efectuats en aquests períodes de temps, perquè els grups de l’oposició puguem fiscalitzar els mateixos i demanar explicació d’aquells que entenguem necessari. Tal com es fa amb tota normalitat als ajuntaments als quals representa la FVMP”.
“Ens hem hagut d’assabentar pels mitjans de comunicació que la FVMP va participar en una trobada a la Xina l’any 2012, on es van signar uns convenis de col·laboració, sense que aquesta informació haja estat traslladada a cap òrgan col·legiat de la institució, ni de el seu contingut ni del seu cost, fins que Compromís ho va sol·licitar en l’última reunió de portaveus”, ha assegurat Climent.
CONTRACTACIÓ SOSPITOSA A LA SUBSEU DE CASTELLÓ
Davant aquesta actitud obstruccionista a la fiscalització, el grup de Compromís desconfia també dels pagaments que s’han pogut realitzar en les obres de reforma de la subseu de la FVMP a Castelló, desconeixent quants pagaments més s’han realitzat o s’estan realitzant per l’ús de la mateixa des que es va encarregar la seua reforma a PIAF, una empresa investigada dins del cas Gürtel.
A part que el procés de contractació té molts punts negres que no han estat aclarits per la FVMP, el seu secretari general va confirmar en la darrera Junta de Portaveus que l’entitat no té òrgan de contractació, i que les obres van ser supervisades per la Diputació de Castelló, insinuant que la contractació va poder venir afavorida o recomanada per aquesta institució provincial. Encara que els pagaments els va efectuar directament la FVMP.
El portaveu de Compromís afirma que “no s’ha justificat per la FVMP l’aprovació de cap plec de contractació per a unes obres que van costar prop de 200 mil euros, no hi ha constància de cap invitació registrada per part de l’entitat a cap empresa per iniciar un procediment negociat, i tampoc se’ns ha acreditat que s’haja realitzat cap adjudicació”.
La signatura del conveni i la posterior contractació posen en evidència una clara relació entre els dirigents en aquesta època de la Diputació de Castelló (Carlos Fabra i Francisco Martinez), la FVMP (a través d’Antonio Redorat) i PIAF (empresa que va fer les obres). Fets que apuntalen la necessitat de tenir accés a tota la relació de factures i pagaments de la FVMP per comprovar si s’han desemborsat més diners de les arques públiques per a aquesta subseu que, en l’actualitat, no té cap activitat ni personal assignat.