Bota al contingut principal

Gómez: “Rafael Climent, el nostre portaveu a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha observat possibles incompliments de la llei. Elena Bastidas, com a Presidenta de la FVMP, representant dels municipis valencians, eludeix la seua responsabilitat política, copiant els esquemes del seu partit”.

Aquest matí ha comparegut en roda de premsa a Alzira, Rafael Climent, portaveu de Compromís a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), acompanyat per Diego Gómez, portaveu del Grup Municipal de Compromís per Alzira. El motiu de la compareixença ha estat els possibles incompliments de la llei que està fent-se des de la FVMP.

En primer lloc, Climent ha comentat que, en els seus 12 anys de representant del Bloc i Compromís, mai s’ha treballat com ara, més concretament des del 2007. Abans d’aquest any, fora qui fora el President o Presidenta, sempre es treballava a la Federació des del consens, fins i tot des de la discrepància. Des de 2007, quan Bastidas assumeix la presidència, mai ha tingut una actitud de treballar des del consens, confonent el treball pel municipalisme a considerar la Federació una institució més on tenen la majoria i fan el que volen.

En segon lloc, Climent ha recordat que el Secretari de la FVMP, José Antonio Redorat, és un càrrec de designació política, un càrrec triat pel PP.

En quant als incompliments observats per Compromís a la FVMP, Climent ha començant parlant de les obres de la Seu de Castelló, que des del 29 de juliol d’enguany està en mans de la fiscalia. Les obres tenien un valor de 188.200’30 €, per tant, en no arribar als 200.000 €, es va obrir un procediment negociat sense publicitat. No hi ha plec de condicions tècniques ni jurídiques i hem pogut constatar que ha hagut un fraccionament de les obres en tres fases (69.854’02 €, 68.349’98 € i 49.996’30 € respectivament). A més, hi ha una factura de 16.704 € corresponents al mobiliari comprat al poble del Sr. Secretari. Per últim, no consta la invitació a les empreses que participaren, ni tan sols l’empresa adjudicatària, PIAF, empresa que després s’ha sabut que està implicada a la trama Gürtel.

A continuació, sobre el sistema de contractació dels cursos de formació de la FVMP (que ascendeixen a 1’1 milions en 4 anys), Climent ha dit que “des del 6 d’octubre estem demanant informació i no ens han contestat. Ahir mateix, en Junta de Portaveus, hem demanat un informe signat pel Secretari per a que ens diga com i a qui s’han licitat. Un altre incompliment és que a la web de la FVMP no s’ha publicat res al portal de transparència i el perfil del contractant. Tot açò ens fa pensar malament com s’ha treballat per la qual cosa probablement també ho notificarem a fiscalia per a que puga fer les averiguacions pertinents al respecte, perquè entenem que tampoc s’han acomplit les normes de la llei de contractes.”

Rafael Climent també ha donat unes dades sobre la situació econòmica de la FVMP, “dades sobre les quals venim preguntant des de fa temps i que sí ens han contestat. La Generalitat Valenciana deu, en quant al funcionament de la Federació, 1.543.000 €. De la dependència, la Generalitat deu més de 6 milions d’euros del 2012 i 2013 i, d’immigració, deu més d’un milió d’euros. Al mateix temps, i per aquests conceptes, la FVMP deu als municipis valencians 12 milions d’euros.”

Ha acabat Climent “per tot açò, ahir en Junta de Portaveus demanarem responsabilitats polítiques. Vaig demanar la dimissió del Secretari i, si no dimitia, que la Presidenta, com a responsable política deuria cessar-lo i assumir les responsabilitats polítiques”.

Per a acabar, Diego Gómez, el portaveu del Grup Municipal de Compromís per Alzira, ha comentat que “Elena Bastidas en el últim Ple va dir que no tenia perquè contestar qüestions de la FVMP. Considerem que com a Presidenta que és de la FVMP, representant dels municipis valencians, eludeix la seua responsabilitat política, copiant els esquemes del seu partit.”