El municipi de Sant Joan va acollir ahir una taula redona sobre l’Educació que Volem en la que Compromís va explicar les seues propostes principals en matèria educativa, tant a nivell autonòmic i local, junt a diversos professionals que feren una diagnosi de les problemàtiques i els reptes als que s’enfronta este sector en l’actualitat.
En l’acte, que va estar moderat pel regidor de Compromís Albert Caturla, van participar Sonia Tirado, presidenta de la FAPA Enric Valor; Ricard Chumillas, director del CP Manuel Antón de Mutxamel, i Vicent Berenguer, director de l’IES Cap de l’Horta. Per part de Compromís van estar també presents la cap de llista autonòmica per Alacant, Mireia Mollà, i el número tres de la candidatura autonòmica, Josep Nadal.
La taula redona va servir per a que els professionals detallaren problemàtiques com el mal estat de molts edificis i la continuació dels barracons en molts centres, les retallades en professorat, l’augment de les ràtios, la supressió de beques, la manca de suport a l’ensenyament en valencià o l’augment de les taxes universitàries, entre moltes altres qüestions.
Estos professionals lamentaren les polítiques desenvolupades des del Govern central, amb l’elaboració d’una llei educativa que segrega, que imposa rànquings entre centres, que permet les privatitzacions i que promou l’elitització de l’ensenyament i també les que ha posat en marxa el Govern autonòmics. Coincidiren en el fet que es tracten de polítiques orientades a generar desigualtats.
Per la seua banda, Mireia Mollà va indicar que“Compromís aposta per un canvi de concepte, de manera que canviem les polítiques actuals en les que drets, com el de l’educació, s’han volgut convertir en privilegis i tornem a considerar-los com a drets de totes les persones” i va afegir que “al mateix temps, volem canviar el concepte de despesa en educació, per a que siga entès com una inversió”.
“A Compromís treballem per una escola pública com a element nuclear de la societat i com a una institució que estiga a l’avantguarda en la lluita contra les desigualtats socials i de gènere, una escola en la que, a més, s’integren els pares i mares, l’alumnat, el professorat, les associacions culturals i esportives…i interaccionen entre ells”, ha conclòs.