“Entenem que és responsable plantejar el futur de la Institució Firal Alacantina des de la viabilitat i enfocar la situació del recinte firal amb la serietat que no van tenir altres governs, sempre cap als nostres sectors productius”, ha considerat la viceportaveu de Compromís en les Corts i vicealcaldessa d’Elx, Mireia Mollà, després dels dos plens celebrats aquesta setmana en l’hemicicle autonòmic i en el qual s’ha abordat la situació de la fira alacantina.
La complexa situació que viu el recinte firal, que arrossega un deute de més de 60 milions, “ha de enfocar-se cap a les nostres pimes i convertir-se en un punt de referència i vertebració de la nostra economia, mirant cap als sectors tradicionals nostres i sent més oberta a les noves tecnologies. Ha de ser un centre de trobada amb empreses estrangeres i sense deixar d’aspirar a albergar certàmens prestigiosos”, ha defensat la diputada il·licitana.
Mollà s’ha pronunciat d’acord amb el pla de treball amb el qual la conselleria d’Economia s’ha posat a cercar un model d’explotació que definisca el futur d’aquest recinte situat a Elx, al costat de l’aeroport internacional d’Alacant-Elx, en l’Altet. La diputada també ha defensat una nova política econòmica més sostenible i no continuar en una fugida cap a davant amb unes condicions econòmiques oneroses per als valencians i originades per una política de tints especulatius.
IFA es troba amb un deute majorment ocasionat pel seu projecte d’ampliació, aprovat en 2004 pel Govern del Partit Popular en la Generalitat Valenciana. El projecte s’ha executat amb prou faenes i s’ha convertit en una bola de neu per a l’Institut Valencià de Finances. La conselleria d’Economia Sostebible, a imitació del realitzat en la institució firal de València, ha creat un grup tècnic que cerque la viabilitat d’un òrgan que ha viscut a la vora de l’embargament.